Wysłany: Nie Paź 09, 2011 10:01 [416] Piszczacy pasek
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam wszystkich.
Moj problem wydaje sie banalny ale nie dla mnie. Otóż przy uruchamianiu piszczy mi pasek klinowy, tylko nie wiem ktory. Jezeli krotko po odpaleniu troche podgazuje to juz nie piszczy ale np po 5 minutach jazdy gdy zacznie piszczec to przygasaja swiatla i wszystkie kontroki , jezeli podgazuje to znowu jest normalnie. No i moje pytanie ktory to pasek i jak mozna to sprawdzic.
Pozdrawiam.
_________________ Coś za coś
Ostatnio zmieniony przez Adrian Nie Paź 09, 2011 11:12, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 09, 2011 10:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jak ci przygasa wszystko to od alternatora. Ale jest sposób żeby to sprawdzić. Uzbrój się w spryskiwacz (takie coś w czym masz odmrażacz albo płyn do czyszczenia szyb) i spryskaj rolkę alternatora, jeśli po tym zabiegu przestanie piszczeć, to znaczy się że znalazłeś. Może się okazać, że to pasek od wspomagania, wtedy zrób to samo. Z tego co wiem, to jest to sposób żeby sprawdzić, czy pasek nie ma za dużo węgla w sobie, przynajmniej tak mi to mechanik tłumaczył. A jak to nie pomoże to może być słaby naciąg paska.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum