możesz zmienić nazwy plikó przy pomocy "narzęzie wielokrotne zmianu " ( CTRL_+M )
tam możesz zamienicpliki z numerem 1 na 001 - ja czesto korzystam z tej opcji sortując zdjęcia ( jest tu możliwośc wpiecia wtyczki z EXIF - żeby np posortować po dacie wykonania.
( ale to taka mała dygresja)
wracając do pytania , bierzesz swoje pliki wciskasz CTRL+M - i zmieniasz numeracjęby robiłą sie na 3 cyfrach i juz
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Sob Paź 15, 2011 20:21
Hej,
Dzięki za ekspresową odpowiedź.
Aczkolwiek ten sprytny zabieg nie do końca mi pasuje, ze względu na to, że zmieni mi nazwy plików (np z 1 na 001) co skutkuje tym, że w innym pliku wykonawczym będę musiał do wszystkich nazw te zera pododawać.
Dużo dodatkowej pracy.
Nie ma innego sposobu?
Aczkolwiek ten sprytny zabieg nie do końca mi pasuje, ze względu na to, że zmieni mi nazwy plików (np z 1 na 001) co skutkuje tym, że w innym pliku wykonawczym będę musiał do wszystkich nazw te zera pododawać.
Dużo dodatkowej pracy.
Nie ma innego sposobu?
Myśle ze nie ma .. , choć zależy co z tym potrzebujesz zrobići jakich narzędzi uzywasz
ja czasami w SQL uzywam dodawania jakiejśc liczby z przodu a potem wycinania któregoś tam znaku .. np jak mam liczby od 1 - 100 , to robisz tak żę dodajesz np 1000 a potem wycinasz 3 znaki z prawej ( ale tylko do sorta)
A czemu nie możesz ich wgrać na serwer tak jak są Czemu musisz to sortować i wgrywać?
Żeby to inaczej posortować musiałbyś napisać własną funkcję sortującą
Spróbuj w pliku .ini total commandera ustawić
SortUpper=2
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
A czemu nie możesz ich wgrać na serwer tak jak są Czemu musisz to sortować i wgrywać?
Żeby to inaczej posortować musiałbyś napisać własną funkcję sortującą
Spróbuj w pliku .ini total commandera ustawić
SortUpper=2
pokombinuj z tym SortUpper , ponizej masz opcje
SortUpper=0
0: Domyślna metoda sortowania. 1: Przy sortowaniu plików umieszcza pliki z nazwami rozpoczynającymi się od podkreślenia (_) na końcu. 2: Używa mieszanego sortowania leksykalnego i numerycznego, np. nazwa plik10.txt jest wyświetlana PO nazwie plik1.txt 3: Podobnie jak 2, lecz do porównania używa funkcji StrCmpLogicalW. Wartość 3 wymaga zainstalowanej przeglądarki IE 6.x!
Ale generalnie to w ustawieniach total commandera masz to do ustawienia
Konfigruacja->opcje->wyswietlanie->metoda sortowania: naturalne sortowanie: alfabetyzcne i w/g liczb
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum