Wysłany: Sro Lis 30, 2011 14:55 [freelander] światła
Typ: TD4 Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam. mam pytanie jak zdemontować przedni reflektor (dokładnie odkręcić śrubę pod nim), z której strony dobrać się do niej (od strony silnika nie ma dojścia).
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 30, 2011 14:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Hmm. Aby wyjąc lampe to się ściąga zderzak.
Nie jest to takie trudne, parę wkrętów i schodzi.
Musisz odkręcić wkręty na przednim pasie. Z tego co pamiętam to 4.
Potem są po 2 wkręty dokręcane do nadkola i jeden trzymający osłonki od błota.
Następne luzujesz śruby trzymające osłonę pod silnikiem i ładnie schodzi. do przodu bo jest na takich ślizgach.
Raczej nie wyciągniesz lampy bez zdejmowania zderzaka.
mi się udało wyjąć lampę bez ściągania zderzaka zdejmij grila pare wkrętów odchylisz zderzak wsadzisz rękę klucz 10 na dole lampy poluzuj śrubę i lampa zejdzie , jeśli uda Ci się poluzować śrubę w moim przypadku było dość ciężko ale jakoś mi się udało
Powodzenia
win32 [Usunięty]
Wysłany: Czw Gru 01, 2011 17:25
Myk polega na tym że nowsze FL mają grilla zintegrowanego ze zderzakiem. Grill ściągany oddzielnie był DO 2001 rocznika . W roczniku 2003 grill jest całością ze zderzakiem
Myk polega na tym że nowsze FL mają grilla zintegrowanego ze zderzakiem. Grill ściągany oddzielnie był DO 2001 rocznika . W roczniku 2003 grill jest całością ze zderzakiem
a to przepraszam nie doczytałem mój Landek jest z 2000 r.
Dzisiaj miałem chwilę i sprawdziłem do dolnej śruby w lampie (między zderzakiem a lampą), się nie dostanę, taka możliwość jest pewnie we wcześniejszych wersjach, więc zostaje mi ściągać zderzak nie chce mi się, ale jak trza to trza dzięki za pomoc
[ Dodano: Sro Gru 14, 2011 11:16 ]
Po dokładniejszych oględzinach stwierdzam ,że w roczniku 2003 da się zdemontować lampę bez zdejmowania zderzaka. Śruba na dole lampy da się odkręcić , należy delikatnie docisnąć zderzak ,aby przerwa między lampą a zderzakiem powiększyła się, wkładamy płaski kluczyk 10 i luzujemy ,Śruba znajduje się zaraz przy grillu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum