Wysłany: Czw Lis 03, 2011 19:11 [R25] Nie działa światło cofania?!
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2000
Witam przeglądam Wasze forum od dawna lecz dziś postanowiłem sie zarejestrować!:) Jestem szczęśliwym posiadaczem R25 ! Auto posiadam 1.5roku i jeszcze nigdy mnie nie zawiodło, większość napraw staram się wykonywać sam i tym razem chciałem spróbować...
Nie działa mi światło cofania.. sprawdziałem żarówki, bezpiecznik, czujnik przy skrzyni, przekaźnik w bagarzniku... lecz dalej nic.. nie wiem od czego zacząć. Czy wie ktoś z was czy czujnik sterowany jest masą czy plusem? U mnie do czujnika nie dochodzi napięcie.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 03, 2011 19:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tak wiązke sprawdziałem.. była nawet dobra lekkie otarcia ale dla pewności jeszcze poizolowałem dokładnie. Na samym początku światła cofania raz działało raz nie i paliło mi bezpiecznik, gineły przez to świała stop.. teraz jak już całkiem nie działa to choć bezpiecznik cały
Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Czw Lis 03, 2011 20:38
michalll3, zacznij od założenia zworki na wtyczce od czujnika. Czujnik powinien być sterowany masą, przynajmniej tak jest w większości tego typu czujników.
Sprawdź czy przy żarówce w lampie jest napięcie.
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
Sprawdze jutro po pracy bo autko pod blokiem a oświetlenia nie ma Jeszcze mam tam w okolicy filtra jeden wolny przewód... w którym napięcie jest sam nie wiem od czego może on być.. żadnego miejsca w poliżu na wpięcie nie ma
[ Dodano: Pią Lis 04, 2011 15:22 ]
po ominięciu włącznika i puszczeniu na "krótko" na lampie nie ma żadnego napięcia... nie mam pojęcia czego się złapać...
[ Dodano: Sro Lis 09, 2011 20:13 ]
Witam! udało mi się rozwiązać problem.. okazało się ze mechanik który zakładał mi gaz coś po*****olił i wpią mi w czujnik jakiś inny przewód wpiąłem luźną wtyczkę która wisiała niedaleko i światełko zaświeciło
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum