Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Witam!
Niedawno miałem małą stłuczkę moim roverkiem 414, no i niestety zderzak był do wymiany i maska . Zbił sie także lewy halogen, a przy prawym zniszczył się jeden z uchwytów mocujących. Chciałem zakupić na internecie wymiennik prawego, ale jest bardzo mało aukcji z tą częścią, a niestety widze ze przewaznie sprzedawane sa tylko komplety maskownice + Halogeny. Na innych aukcjach zauważyłem, że od Rovera 200 Są bardzo podobne... czy można zastosować zamiast konkretnych od modelu serii 400 od modelu 200, 25 , 45 , 75 ? Czy będa pasować i się nadawać ? Co o tym myślicie ? moj Rover 414 Rocznik 96 z góry dziękuję za odpowiedz! pozdrawiam Przemek
[ Dodano: Wto Gru 09, 2008 14:51 ]
jest mi ktos wstanie odpowiedziec czy nie bardzo ?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 08, 2008 16:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mam podobny problem i potrzebuję tej samej informacji.. prosimy o wypowiedź kogoś kto będzie wiedział na 100%
[ Dodano: Wto Sty 05, 2010 23:25 ]
znalazłem jeszcze coś ciekawego.. tylko na czym polega ta różnica we wtyczce? czy można to samemu przerobić?
http://forum.roverki.eu/v...ght=halogen+400
_________________ ach ten roverek.. ciągle trzeba coś przy nim pogrzebać.. :-(
damiansz, w tematach, które przytoczyłeś padła już odpowiedź na Twoje pytanie. Ramki będą miały inny kształt, bo zderzaki są inne. Nawet zderzak w 400 sedan jest inny niż w hatchbacku. A halogeny wg kolegów pasują, więc chyba problem rozwiązany
wiem że problem z halogenami jest rozwiązany, ale pojawiło się kolejne pytanie - na czym polega różnica we wtyczce i czy można to samemu przerobić? może ktoś ma jakieś zdjęcie?
sound_wave - nie będziesz chyba zmieniać lampy jedynie dlatego, że ułamał się jeden z uchwytów mocujących? Ja kupiłem od pewnego oszusta z Allegro halogen z ułamanym mocowaniem (w opisie aukcji nie było o tym mowy, na zdjęciach też tego nie było widać), więc dorobiłem nowy - wyciąłem odpowiedni kawałek blachy, wywierciłem w nim otwór i przykleiłem do korpusu klejem epoksydowym (takim co wiąże 24 godziny). Trzyma się bardzo dobrze.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
hehe.. sound_wave pisał że ma uszkodzony.. ja pisałem że mam podobny problem bo nie chciałem się niepotrzebnie rozwodzić na ten temat, bo główną niewiadomą było to czy te same halogeny są w 400, 45, 200, 25 i 75.. ale to nieważne w tym momencie..
a co do tego uszkodzonego mocowania to bardzo dobry pomysł który warto na przyszłość zapamiętać
Witam! Zakupiłem halogeny do mojego roverka 420D. Odkad kupilem go nie bylo w nim halogenow, ale instalacja jest pociagnieta. Mam pytanie do Was jak to wygląda z włącznikiem do tych halogenow? Mam przycisk do tylnych a do przednich to nie wiem gdzie jest? Obok tego przycisku do tylnych jest maly przycisk ktory moglby pasowac jako przycisk do przodu ale jest jako atrapa. Czy to jest miejsce w ktorym trzeba zamontowac wszystko by dzialal on jako przick przednich halogenow?? Bede wdzieczny za pomoc.
Czyli poszukać jakiegoś pełnego przełącznika na allegro na przód i tył, chyba jasne wszystko
[ Dodano: Sro Maj 05, 2010 13:37 ]
Kot napisał/a:
Zwracam honor Panie Krzysiu
Szoso na tym zdjeciu oba te przyciski sie wciskaja?? Bo u mnie tylko jeden i to jest ten problem, swoja droga ciekawe czemu taki akurat u mnie jest zamontowany...
czy ktos moze jednoznacznie potwierdzic, ze halogeny pasuja z 200 do 400 ? mam stare ew. moge zrobic podmianke srodka (pobite szklo i wylamane uchwyty)
chce kupic 2 halogeny z 200 nie mam pewnosci czy beda ok a cena jest przyzwoita
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum