Wysłany: Sro Lis 09, 2011 20:27 WIZYTA W SALONIE MG
Odnalazłem salon MG i postanowiłem się wybrać z nadzieją na jazdę próbna.
Niestety ,brak aut do testowania .
Egzemplarze które były w salonie nie posiadały akumulatorów to chyba tutejszy zwyczaj .
Chciałem zobaczyć podświetlenie tablic itp.,niestety bez prądu
Udało się zdobyć skany cennika i wersji wyposażeniowych.
Zrobiłem kilka fotek poglądowych ,niestety mój telefon raczej słabo radzi ze zdjęciami.
Sam salon mały i mocno nasłoneczniony co widać na fotkach.
Ogólnie MG 750 trzyma fason i niewiele zmienił się.
MG 6 zajefajny Wygodne i trzymające na boki fotele ,
przyjemne materiały wykończeniowe.
MG 3 żadna rewelacja.Białe wstawki na kierownicy ,klamkach ,radiu wyglądają festyniarsko.
MG 350 też nie powala na kolana.
MG550 który wyglada ładnie na prospekcie niestety był nieobecny w salonie.
Chciałem dołączyć cennik ale plik jest w PDF i jest za duży.
[ Dodano: Sro Lis 09, 2011 19:27 ]
C.D
_________________ Były RoVerki ,Saab 9-3, Bertona Cabrio
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 09, 2011 20:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nooo no MG 6 Bardzo fajny. Gorzej z tymi małymi ale to kwestia co kto lubi. Ja raczej wolę większe auta. 750 Również mi się podoba . Ciekawe kiedy trafia do PL dobrze ze jest jakiś pomysł na przyszłość gdy ktoś chce zostać przy marce Dobra robota.
_________________ 0-100 km/h - 8,25 sec!
'Nie pałuj gdy silnik Twój zimny jest'
szok ciekawe czy w krajach uni są nowe salony mg
bo ze w Algierii jest to się zdziwiłem
mg 6 bajka ciekawe jakie ciekawe silniki w tym będą
benio_bicos, a co ty w tym bądź co bądź egzotycznym kraju robisz??
Widać, widać. Dziękuję, no i przy okazji poszerzyłem swoją wiedzę w temacie walut
Ciekawe kiedy w Polsce będę miał okazję przymierzyć się w salonie do nowych MG
Pozostaje mi pozazdrościć
OO benio a kiedy zajedziesz na jakiegoś spota ?
Ty masz w swojej stajni jeszcze coś z marki ?
Co do prezentowanych zdjęć... hehe... Algier... na miejscu jest nasz wysłannik korespondencyjny Wiktor B.. Fajne fotki - takie szpiegowskie
Małe MG wygląda jak Punto
Reszta w sumie okej, ale... ten znaczek na kierownicy mi się nie podoba.
Albo jest Roewe, albo MG... a to takie skrzyżowanie jeża z wężem...
Mój typ pada na MG6
Pozdrówki,
wrzucaj więcej fotek. Bagażnika, silnika.
Wyciągnij jakieś aku z wozu pancernego
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Tego MG 750 to ja bity rok temu widziałem w Warszawie, o czym z resztą nie raz już tu pisałem. W środku kompletnie mi się nie podoba, z zewnątrz bajka zresztą MG 6 też fajny
[ Dodano: Sro Lis 09, 2011 23:47 ]
Albo Roewe to był, ale wyglądał tak samo, szczególnie środek zapamiętałem
MG6 wewnatrz bardzo ladne, oplywowe ksztalty 75tki przerobione na takie kwadratowe (przelacznik programow skrzyni, wlacznik awaryjnych, otw/zam drzwi), jedynie srodkowa konsola zupelnie inna. Jednak z zewnatrz jak dla mnie zbyt nowoczena (czyt. kosmiczna). Za to aluwki bardzo ciekawe
Fajnie wiedziec ze marka sie utrzymuje ale wychodzi na to ze Polska jest bardziej egzotycznym krajem niz Algier skoro u nas nie ma salonu
Ale dzięki za foty!
Szkoda ze nie było najbardziej interesującego mnie modelu czyli 550.
MG6 przypomina mi troche Insignie, a w środku BMW. Pewnie ładniej by wyglądał jako Roewe (beż + drewno).
Natomiast 750 niestety stracił "Jaguarowy" kształ tylnych lamp i teraz wygląda z tyłu jak jakaś koreańska Kia czy Hyundai Nowy kształt nie jest ani ładny ani nowoczesny.
Ciekawe kiedy pojawią się w Polsce jakoś się nie zanosi...
Ostatnio się zastanawiałem, czy coś jeszcze jest w produkcji...
Co do szansy na salon w Polsce.
Polacy są tak zacofani, że widzą tylko niemieckie samochody, a wszystko inne to jest badziew i straszne padło
Stawiając salon w naszym kraju, sprzedaż na poziomie 30 sztuk rocznie (optymistycznie!) raczej nie pozwoli koncernom na inwestycję tutaj.
Taka anegdota:
Przed moim domem stoi mój Roverek, podchodzi koleś, ogląda... Pokazuje mu środek, silnik, bagażnik...
nagle widzi znaczek i mówi, że to jakieś gówno i wynbalazek
Yak to z zachwytu do potępienia, chyba tak już użytkownicy niemieckich taczek mają
Pozdro.,
V.
_________________ Samochód wybiera się sercem, a nie rozumem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum