Wysłany: Pon Lis 14, 2011 19:11 [rover 620 SDI] auto podnosi się do góry przy skręcie
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam, mam problem z moim roverkiem . Historia jest taka że niedopilnowałem sworznia wahacza który od dłuższego czasu stukał i prawie zgubiłem prawe przednie koło. Samochód spadł na wahacz. Po wymianie wszystkich sworzni i usunięcia luzów myślałem, że będzie dobrze ale przy skręcaniu kierownicą w prawo podnosi mi się bok samochodu jaka może być tego przyczyna .Koledzy proszę o szybką odpowiedź. Dzięki.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 14, 2011 19:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pewnie coś jest skrzywione i/lub przestawione/naciągnięte, mocowanie wahacza albo sam wahacz, najlepiej jedź na geometrię i niech sprawdzą co jest nie tak
Dzieki kolego. Brałem pod uwage taką możliwość . Pojade i dowiem się.
[ Dodano: Wto Lis 15, 2011 20:35 ]
Dzięki kolego już znalazłem przyczynę a było nią to , że zamontowałem lewą (zamiast prawej) końcówkę drążka kierowniczego. Poprostu w sklepie sie pomylił i dał mi lewą a ja wierząc na słowo zamontowałem lewą na prawą stronę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum