Wysłany: Pon Lis 28, 2011 09:43 [freelander 2.0D] Jak odkręcić tą świecę co jest pod pompą?
Typ: TD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam.
Mam pytanie jak w temacie. Wymieniłem już trzy sztuki i została ta pod pompą. Proszę o poradę bo wygląda na to że chyba trzeba odkręcić pompę ( a może jeszcze coś ..)
Przy okazji jeszcze jedno pytanie.
Czy w Landku można wyłączyć kontrolę trakcji ? ( jak to zrobić ?)
Pozdrawiam Forumowiczów.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 28, 2011 09:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czy w Landku można wyłączyć kontrolę trakcji ? ( jak to zrobić ?)
Nie da się, sama się wyłącza powyżej 40km/h
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
A po przekroczeniu 120 km/h zapala się kontrolka informująca że anioł stróż odszedł i dalej radź sobie sam
Ale nie każdy ma taką kontrolkę aktywną, chyba występuje to w wersjach z tempomatem.
SyntaX, nie wiem o jakiej kontrolce mówisz ale kontrola trakcji jak sie wyłączy to nie informuje o tym kontrolką. To że działa tylko do 40 km/h wiem z instrukcji obsługi i jak działa to w danym momencie u mnie mruga kontrolka i hałasuje. W twoim już chyba hałasu nie robi bo masz już nowszy typ
MG TF 160 srebrny pocisk
Wysłany: Pon Lis 28, 2011 20:27
Dzięki za odpowiedzi.
Fajny ten tutorial z wymianą tych świec a szczególnie tej czwartej.
Spróbuje się z nią "pobawić" w sobotę
Co do tej kontroli trakcji to nie dało by się jakiegoś bezpiecznika wyjąć żeby to wyłączyć?
Mówię o kontrolce przekroczenia 120km/h
Mało osób wie po co ona jest.
Ona jest w autach z tempomatem.
Jak przekroczysz 120km/h i utrzymujesz tą prędkość dłużej niż minutę tempomat się wyłącza.
Mało osób o tym wie.
http://screenshooter.net/6229957/vlovldu
win32 [Usunięty]
Wysłany: Pon Lis 28, 2011 21:42
Nie w autach z tempomatem tylko w każdym po 2001 roczniku . Generalnie opcja market select w EU egzemplarzach nie zawsze aktywna. . Ma ją też część roverów (chyba 200 i jakieś MG)
Freelki przed 2001 rokiem zamiast lampki robią " ding ding" po przekroczeniu 120 km.h
Co do tej kontroli trakcji to nie dało by się jakiegoś bezpiecznika wyjąć żeby to wyłączyć?
Po co chcesz to robić? ona zarządza napędem jak jedziesz w terenie, powoli, na czarnym i tak brykasz powyżej 40km/h więc TC nie ma, a moim zdaniem szkoda że się wyłącza w R75 działa cały czas i już mi kiedyś pomogła
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum