Wysłany: Nie Lis 13, 2011 22:31 [R620] kłopot ze sprzęgłem
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam!
Mam problem z Rover'em 620 SDi, mianowicie wymieniłem pompę sprzęgła, wy-sprzęgnik jak i samo sprzęgło( używane) układ został odpowietrzony wszystko pracowało idealnie i w pewnym momencie (nagle ) zaczęły bardzo ciężko wchodzić biegi a po jakiś 2km nie sposób było wbić bieg- zaznaczę, że płynu nie ubywa nie widać nigdzie wycieku wy-sprzęgnik wychodzi cały a mimo to nie dam rady wbić biegu na załączony silniku na zgaszonym odbywa się do bez problemu. Z góry dziękuje za poradę
Ostatnio zmieniony przez szoso Pon Lis 14, 2011 07:44, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 22:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Sie 2009 Posty: 59 Skąd: Firley !!!
Wysłany: Pią Gru 09, 2011 15:56
a czy próbowałeś wyregulować trzpień przy samym pedale sprzęgła co naciska tłok pompy U mnie też się rozleciał wysprzęglik i po wymianie była lipa biegi nie chciały wchodzić. Kilkukrotne odpowietrzanie nie pomagało. Dopiero kilka dni temu się wczołgałem pod spód na wycieraczkę i zobaczyłem że jest możliwość zwiększenia wychylenia tłoczyska, luzujesz (a może masz zluzowaną kontrę tak jak w moim przypadku) i wkręcasz. Powinno pomóc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum