Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
witam, mam pytanie pod spodem pompy wtryskowej znajduje się zawór elektryczny. Jakie jest jego zadanie? bo po odłączeniu wtyczki tego zaworu nie ma żadnych zmian w pracy silnika.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 08, 2011 22:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tak.jeżdżę z odłączonym bo silnik trochę lepiej zapala jak jest zimny. mam problem z zapłonem i tak mysle ze ten zaworek zmienia kat wtrysku i byc może dawke paliwa jak jest silnik zimny.
zawór znajduje się pod spodem pompy wtryskowej i dochodzą do niego dwa przewody. Wtyczkę rozłączyłem tą która ma 3 piny, dwa idą do tego zaworu a trzeci do zaworu gaszenia.
A więc co daje ten zawór. też mi kiepsko odpala na zimnym a świece wymienione, aku nowy, kąt wtrysku ustawiony(nie wiem czy dobrze bo dziwnie stuka po odpaleniu chyba w okolicy pompy). na ciepłym odpala odrazu. Niewiem czy też nie odłączyć tej wtyczki bo jeżęli ona tam jest to chyba powinna, ale skoro lepiej odpala bez niej to pewnie są jakieś skutki uboczne jazdy bez niej bo po co ona by tam była?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum