Wysłany: Wto Gru 13, 2011 16:34 [R400 1,6] Po wymianie akumulatora auto głośniej chodzi?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Tak jak w temacie mam zamontowany nowy akumulator bo stary niestety już odmówił posługi. Ten nowy ma pojemność 54 ah stary miał natomiast 48 ah (chyba dobry skrót pojemności aku). I co mnie zdziwiło to auto na luzie, czy też przy wciśniętym sprzęgle jest jakby głośniejsze. Tzn dźwięk silnika jest jakiś taki bardziej basowy i jakby powodował więcej wibracji. Wszystko znika jak wrzucę bieg i jadę. Czy może to być spowodowane wymianą akumulatora?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 13, 2011 16:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak jest dłuższy ale jest dobrze przykręcony. Trzyma się sztywno. Ale z drugiej strony stary aku też był w tym samym miejscu tak samo przykręcony. Może rzeczywiście gdzieś dotyka karoserii... jutro to sprawdzę
Jeżeli w 400setce akumulator jest umiejscowiony tak jak w 45tce - to patrzyłem przed chwilą i może teraz dotyka łapy silnika (a nie karoserii) i bardziej "przenosi" drgania - hałas ?
Jeżeli w 400setce akumulator jest umiejscowiony tak jak w 45tce - to patrzyłem przed chwilą i może teraz dotyka łapy silnika (a nie karoserii) i bardziej "przenosi" drgania - hałas ?
tak może być. ja u ojca w porę zobaczyłem, bo miał zbyt duzy i stał na łapie. jeszcze pare dni i by sie przetarl.
A więc rzeczywiście aku opiera się rogiem na łapie silnika. Nawet jest już trochę przetarty w tym miejscu. Co teraz najlepiej zrobić? Wymienić na trochę mniejszy czy może wyciąć ten wystający kawałek plastiku? W sumie mogę go przesunąć bliżej przodu ale wtedy będzie bardzo uciążliwa wymiana żarówek, gdyż praktycznie będzie dotykał tej gumowej zatyczki od tyłu świateł
Czyli trafiłem z tą łapą. Jeżeli na szybko nic nie wymyślisz to może chociaż podsuń coś miękkiego pod akumulator tak aby go podnieść nad łapę ale aby nie dotykał maski. Oglądnij dokładnie - ale ja raczej odradzałbym obcinanie (chyba, że jest tej obudowy w tym miejscu bardzo grubo (spód i ścianki).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum