jeśli to spalanie jest po mieście to nie jest Duże ja mam R214 i pali mi ponad 10 (na obecnym baku ) ponieważ zrobiłem 300 km i już prawie wskazówka wisi , robię trasy tylko i wyłącznie po mieście 4-7 km a pamiętaj że teraz autko dużo dłużej się rozgrzewa (też myślałem ze moje to smok ale koledzy na forum mi to dokładnie wyjaśnili Pamiętaj w Zimie spalanie wzrasta czasem znacznie czasem mnie a jeśli jeździsz tylko po mieście to naprawdę nie panikuj Oczywiście moje autko to tylko benzynka bez gazu .
Mój w mieście pali w granicach 10l/100km. Trasy raczej krótkie (3-5km). malagutif122, jeśli dużo stoisz w korkach, to Twój wynik jest jak najbardziej dopuszczalny.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
malagutif122, w Krakowie kiepsko się jeździ jak jeszcze jeździsz w korkach to zapomnij o niskim spalaniu. Dla porównania w Kielcach jest sporo luźniej, w Krakowie bywam w Kielcach mieszkałem 4 lata
Potwierdzam spalanie w miarę normalne u mnie też 1,6 w gazie i obecnie spalanie gazu waha się pomiędzy 11-12 litrów w mieście i około 8-9 w trasie. Wszystko zależy jak długie trasy robisz ile stoisz w korkach i jak bardzo go ciśniesz. W tamtą zimę było dużo chłodniej więc potrafił i ponad 13 gazu wypalić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum