Wysłany: Wto Gru 13, 2011 11:19 [GLEBA R214] CHCE POSADZIC NA GLEBE SWOJEGO ROVERA 214
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
Witam forumowiczów tyle jest wszystkich tematów więc pewnie był już podobny . ale ciężko cokolwiek znaleźć na ten temat i też nie mam zbytnio na to czasu więc zakładam taki temat . No i moje pytanie jest następujące . Na lato chce opuścić swoja 200 z roku 97 . W grę w chodzi jakiś gwint lub air ride . co myślicie Jeśli gwint to od czego i jaka rzeźba wchodzi w grę co do air ride sprawa jest jasna ale jakie zawory poduszki itp POMOCY
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 13, 2011 11:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jeśli zależy Ci tylko na wyglądzie albo będziesz jeździł po torze to spoko zakładaj gwint.
Jeśli auto masz do jeżdżenia na co dzień i od czasu do czasu powariować to załóż sprężyny eibach czerwone do tego amory kayaba, będzie niżej twardziej a z pewnością auto będzie się dobrze prowadzić.
Gwint jest za sztywny na drogę przez co mimo małego silnika będziesz tracił przyczepność na nierównych asfaltach.
tronsek, poczytalem troche ten temat ale tu nikt o gwintach i air ride praktycznie nie rozmawia . glownie o samych sprezynach a to mnie zbytnio nie zadowala bo chce dosc mocno na lato obnizyc samochod ... Kozik, tak wlasnie o sam wyglad mi chodzi od czasu do czasu wyjechac gdzies na zlot czy cos i tyle . i wlasnie nie wiem sam w co sie pchac . mam chec kupic gwint od hondy civic i sie pobawic z takim gwintem . bo samochod do jazdy w domu jest a z rovera chce zrobic troche zabawke na niedziele.
mam chec kupic gwint od hondy civic i sie pobawic z takim gwintem .
z tego co wiem to nie będzie pasował ale jak chcesz rzeźby to może i da radę jakoś wsadzić, nie mam doświadczenia w tym temacie.
Miałem okazję jechać na takim zawieszeniu gwintowanym http://gazcoilovers.com/m...uuuv85sr4084jo1 na felgach 19" w Roverze 200 gleba była, wielka fela była, lans też ale niestety przy przyspieszaniu za każdym razem auto traciło przyczepność przez zbyt twarde zawieszenie, o komforcie nie ma co mówić. Auto się zachowywało jakby zaspawać zawieszenie.
Ciufa, nom ale cena przeraza do hondy pol taniej dostane ... a wiesz wyrzezbic sie da ale myslalem ze ktos z roverzystów miał juz kiedys stycznosc z tego typu zabawa jak rzezba gwintu lub air ridem . cos musze dobrze przemyslec za co tu sie zabrac ....
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Sro Gru 14, 2011 19:30
jak chcesz fajną zabawke na niedziele to najlepszy air ride;) zrobisz na 4 zaworach to na 3 kółkach bedziesz mógł śmigać po zaktętach osobiście sam robiłem aira w golfie 3 na seryjnych amorach i jest twardo i auto sztywniejsze w zakrętach na każdej wysokości
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
a jak sie ma takie montowanie air ride mniej wiecej wiem o co kaman wydaje sie to nie zbyt skomplikowane . ale zawsze jakies trudnosci sie pojawiaja przy tego tupu modach . moze mozesz mnie jakos ukierunkowac na co sie nastawic podczas budowy air rida koszty mniej wiecej podliczalem to powinienem sie zmiescic w okolo 2 tys . a jak to sie ma w rzeczywistosci
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 19:44
ja lekko przekroczyłem te 2 tyś ale przez to że był to pierwszy taki mój projekt jakbym robił to drugi raz to myśle że bym sie zmieścił w 1,5tyś lub też w 2tyś ale na lepszych podzespołach (czytaj szybszy air) pod względem technicznym jest to dość proste jeśli oczywiście masz troche pojęcia o pneumatyce a to link mojego golfa,film był robiony przy temp -15st na zewnątrz (co niektóre "mądre głowy" twierdzą że zawieszenie tonienadaje sie na zime po woda w powietrzu zamarza) http://www.youtube.com/watch?v=Zk2u8OFcVxY
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum