Wysłany: Sro Gru 21, 2011 13:26 [R25] Problemy z odpaleniem
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam!
Co jakiś czas powtarza się problem z odpaleniem samochodu. Otóż po przekręceniu kluczyka kontrolki gasną i zero reakcji rozrusznika. Ostatnim razem próbowałem odpalić samochód przez ok. 10min i się nie udało. Czasem jakiś pojedynczy odgłos z rozrusznika, i od czasu do czasu wiatrak na chłodnicy się załączał nie wiem czemu... Pomyślałem że to wina kostki stacyjki. Odpiąłem akumulator i chciałem ją zdemontować, żeby zobaczyć w jakim jest stanie. Jednak z powodu trudnego dostępu do jednej z śrub mocujących tą kostkę nie udało mi się jej odkręcić Podłączyłem akumulator, i wtedy odpalił bez żadnych problemów. Jaka może być przyczyna takiego zachowania? Czy to jakieś błędy w komputerze? Miał już ktoś może podobne awarie? Jaki jest sposób na tą trudno dostępną śrubę od kostki stacyjki?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 21, 2011 13:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sro Gru 21, 2011 15:44
Ja ostatnio tak miałem i niewiedziałem co z tym zrobić. Samo przeszło po 3 tygodniach Spróbuj przy przekrecaniu kluczyka go docisnąć do środka wydaje mi się, że wtedy lepiej łapał jak miałem ten problem.
Próbowałem przekręcać kluczyk na wszystkie możliwe sposoby, niestety bez skutku. Myślałem bardziej że problem będzie leżał po stronie elektroniki, bo pomogło odłączenie akumulatora na dłuższą chwilę. Prawdopodobnie komputer się zresetował, i do tej pory jak narazie spokój.
Dodam że ostatnio zdarza się że gaśnie w czasie jazdy. Nie można nawet kierunkowskazu wtedy włączyć, ale bez zatrzymania wystarczy cofnąć kluczyk i odpalić jeszcze raz... i wtedy jedzie dalej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum