Wysłany: Pon Maj 21, 2012 12:11 [R75] Tryb ,,sport'' i nic... - skrzynia automatyczna
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam, jeżeli dubluje ten temat to przepraszam, proszę usunąć, lecz ciekawi mnie jedna rzecz, a mianowicie jak działa tryb sport w r75, bo kiedy włączam na wyświetlaczu pojawia się ,,S'', ale z autem nic się nie dzieje, nie ma żadnej różnicy w jezdzie, nawet jak robię kick down, wzrosną obroty np.do 4 tyś.i nic...dalej rosną bardzo, ale to bardzo powoli, nie czuć, nie widać po zegarach że auto nabiera prędkości. Albo ten samochód nie ma już mocy albo nie wiem...jak to jest u Was? Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez apples Wto Maj 22, 2012 08:13, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 21, 2012 12:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tryb sport w skrzyni zmienia jedynie moment zmiany przełożenia na wyższe (przy wyższych obrotach). Normalnie jadąc spokojnie biegi przełączają się przy około 2000rpm, w trybie sport będziesz nadal jechał na niższym biegu przy takich obrotach (oczywiście pod warunkiem że nacisk stopy na gaz będzie taki sam jak przed przełączeniem w tryb sport). Automat w 75 adaptuje się do tego jak ty jeździsz. Nie jest to tryb sportowy silnika czy zawieszenia ...
Możesz łatwo sprawdzić czy działa Ci sport ... jedź sobie spokojnie aż osięgniesz około 50km na godzine (wolno przyśpieszaj) powinien Ci wskoczyć 4 bieg, jak przełaczysz na sport automat wróci do biegu 3.
...jedź sobie spokojnie aż osięgniesz około 50km na godzine (wolno przyśpieszaj) powinien Ci wskoczyć 4 bieg, jak przełaczysz na sport automat wróci do biegu 3...
przed chwilą tak zrobiłem, i nie wracał do 3 biegu przy tej prędkości, myślę sobie dupa z tego, nie działa zawróciłem do domu, jadąc 80km/h wcisnąłem,,sport'' i zredukował, obroty podskoczyły, więc działa. Myślę że przesiadając się z v6 24v 170ps na cdt za dużo wymagam i tyle, remapping potrzeba i tyle dzięki za odp.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum