Witam, posiadam Roverka 420 D 2.0 Diesel 96r.
Pytanie odnośnie tylnego łożyska, byłem dzisiaj w dwóch sklepach motoryzacyjnych w sprawie zakupu łożyska i jeden Pan mi powiedział że łożysko jest z piastą, a drugi Pan powiedział że bez piasty.
Z tyły posiadam hamulce tarczowe.
Wiem że można rozkręcić i sprawdzić, ale obecnie jestem w akademiku i nie za bardzo mam jak się w to pobawić.
Prosiłbym o odp.
Wysłany: Pią Sty 06, 2012 12:16 Czy na pewno jest nie rozbieralna?
Witam mam r45 i tez będę musiał wymienić łożysko piasty tył. W internecie znalazłem wymiary łożyska śr. zew 136 mm/ śr wew 29,2 mm/ szerokość 66 mm.
I tu nasuwa mi się pytanie skoro podany jest rozmiar to może jednak da rade to łożysko wyprasować na prasie i osadzić nowe? czy już ktoś próbował i jest to absolutnie nie możliwe?
dziękuję za odpowiedź
Paweł
No cóż pozostaje szukać jakichś piast w przystępnych cenach, na pewno bez ABS będą tańsze a pierścień się przełoży. A na starej pokombinuję z tym łożyskiem może coś się uda.
Kiedyś słyszałem coś takiego : " Jeśli coś jest nie możliwe do zrobienia to zleć to osobie, która o tym nie wie a ona to zrobi"
No masz rację. Więc nie pozostaje nic innego jak kupić z ABS. Czy różnica w cenie jest między Rover a Honda? A może jakaś konkretna firma tych piast? dzisiaj na allegro znalazłem jakieś po 120PLN ale firma "krzak" http://allegro.pl/maxgear...2011295602.html jak na to patrzeć??
Szczerze - z częściami zapożyczonymi z Hondy trzeba uważać. Najlepiej, jeżeli miałbyś ściągniętą starą piastę - mógłbyś porównać w sklepie. Krzakowymi firmami nie radzę się interesować - kupiłem jedne z najtańszych sworzni wahacza - padły po niecałym pół roku (a średnio w miesiącu robię poniżej 1000 km)
Kup piastę z ABS i niestety kosztują od 200zl Ja kupowałem za 250zl za sztukę pamietam ale wymienia co się to raz na ileś tam 100 tys km i masz spokój.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum