Jakie są tego skutki Z czego zaadaptować metalowy Mam polonezowski w piwnicy ale jest inny
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Czw Sty 12, 2012 15:29
wachu990 napisał/a:
Jakie są tego skutki Z czego zaadaptować metalowy Mam polonezowski w piwnicy ale jest inny
To nie jest aż tak częste. Występuje czasem w silnikach, które był przegrzane. Kup po prostu używany.
A jakie są skutki? Wycieki płynu chłodzącego na zewnątrz (z tyłu silnika, po bloku) lub nawet zalewanie cylindra/cylindrów. Oba przypadki wiążą się z ubytkiem płynu chłodzącego (w domyśle z czasem HGF, gdy nie dopilnujesz uzupełnienia poziomu).
W przypadku gdy płyn dostaje się do cylindra w mniejszej ilości, to na początku jedynie z odpalaniem po dłuższym postosju i początkowa praca na 2 lub 3 cylindrach (objawia się mocnym telepaniem silnika). Pracuje tak do momentu, gdy nagromadzony płyn zostanie przepchany do wydechu. Potem pracuje normalnie. Gdy płynu do cylindra dostaje się już więcej, może grozić uszkodzeniem tłoka lub korbowodu (ciecz nie jest ściśliwa).
[ Dodano: Czw Sty 12, 2012 15:29 ]
Polonezowski kolektor jest w skierowany w drugą stronę.
No to założe plastikowy z 25. Tylko teraz kwestia wywiercenia dwoch otworów - do podciśnienia i czujnika temperatury Oriętuje się ktoś jaki jest gwint dla czujnika temperatuty zasysanego powietrza Widziałem kiedyś już posty, w których ludzie mieli na zdjęciach kolektory w 200 od 25. Może podciśnienie umieścić bliżej przepustnicy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum