Wysłany: Sob Sty 14, 2012 16:28 Gdynia - Kraków - Zakopane
Witam,
Doradźcie mi jak najlepiej (najszybciej, najtaniej) dojechać do Krakowa od Łodzi. Jadę przez Kraków dlatego, że chcę spędzić tam jeden dzień przed dotarciem do Zakopanego.
Wyskoczyły mi trzy wersje:
1. Piotrków Trybunalski - Jędrzejów - Kraków
2. Częstochowa - Olkusz - Kraków
3. Piotrków Trybunalski - Częstochowa - Katowice - Kraków (płatne)
4. Piotrków Trybunalski - Koniecpol - Wolbrom - Kraków
Gdzie uważać na trasie na fotoradary albo kolegów z suszarkami?
Pozdrawiam
apples
Ostatnio zmieniony przez apples Sob Sty 14, 2012 16:41, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 14, 2012 16:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Sob Sty 14, 2012 16:34
Niedawno jechałem do Krakowa i pamiętam, że trasa Warszawa-Kraków jest sprawna, przyjemna i bezproblemowa.
apples, co do 3 trasy to mogę się wypowiedzieć że od Częstochowy do Krakowa jadąc przez Śląsk masz dwa pasy w jedną stronę, więc ruch jest bardzo bardzo płynny i na pewno to jest najszybsza najwygodniejsza droga, oczywiście czeka cię płatna A4 za która musisz zapłacić 16zł, podobno droga na Olkusz jest dobra ale niech się inni wypowiedzą, bo ja tam nigdy nie jechałem, czyli w Dąbrowie Górniczej skręcał byś na Olkusz i ominął byś płatną A4 w sumie dobre rozwiązanie
Wysłany: Sob Sty 14, 2012 17:00
Co do opcji nr. 3 to do samej Częstochowy droga bardzo dobra. Na pewno 1 fotoradar Koło Radomska (przy skrzyżowaniu na Port Radomsko). Potem do samej Częstochowy możesz "nieznacznie" przyspieszyć Za Częstochową do powiedzmy Kamienicy Polskiej proponuje uważać i jechać zgodnie z przepisami. Są tam czynne fotoradary.
_________________ Był --> Rover 400 1.6 LPG 1999
Jest --> Audi A4 Avant 1.8T LPG 1999
apples, 2 i 3 sprawdzone i są ok. 3 szybsza niż 2, bo jak wpadasz od Olkusza do Krakowa to musisz całe miasto przejechać i dojechać do Zakopianki. A Kraków lubi być zakorkowany. Jak będziesz jechał A4, to potem wskakujesz na obwodnice, a potem zjazd na Zakopane i w zależności od dnia albo męka albo 2 h i jesteś
walkie, do Krakowa planuję wjeżdżać w niedzielę rano, więc korków raczej nie będzie. Zostanę tam do poniedziałku albo wieczorem pojedziemy do Zakopanego.
Ostatnio jechałem do Krakowa z Łodzi to jechałem przez Częstochowa, Katowice
autostradę ominąłem nie pamiętam czasu przejazdu, natomiast jak już wracasz z Krakowa i chcesz jechać na Katowice ot musisz kierować się na Bytom, bo jak będziesz się kierował na Katowice to nagle będziesz miał znak,że do Katowic to tylko autostrada
apples, jeśli będziesz jechał trasą S1 od strony Częstochowy to mam dla ciebie ciekawą i zupełnie bezpłatną trasę omijając bramki poboru opłat na autostradzie A4. Przejedziesz spokojnie do Krakowa.
Jadąc S1 z Częstochowy mijasz Dąbrowę Górniczą, kręcisz na zjazd na Jaworzno trasa 79. Przez Jaworzno jest otwarta nowa obwodnica, alternatywa dla dla płatnej autostrady (omijasz pierwsze bramki poboru opłat na A4). Przejeżdżasz Jaworzno i możesz wjechać na A4 i zjechać na Trzebinie 79. Dalej kierujesz się cały czas na Kraków 79, mijasz Krzeszowice i w Zabierzowie skręcasz na Balice i wyskakujesz przy samym lotnisku w Balicach (omijasz drugą bramkę poboru opłat na A4). W Balicach wskakujesz już na A4 i pomykasz na Kraków/Zakopane
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
apples, to w niedzielę rano możesz śmiało na Olkusz jechać i przez Kraków. Jeszcze pytanie, czy w Krakowie zmierzasz do konkretnego jakiegoś punktu czy pozwiedzać okolice Rynku?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum