Wysłany: Pią Sty 27, 2012 16:37 [r25] silnik 16K4FI co to za jednostka?
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2001
witam zakupiłem silnik o oznaczeniu [16K4FI 54 331204] które widniało na bloku z tego co się orientuje może to być 1.6 silnik zamówiłem u przewoźnika z Anglii miało to być 1.4 16v wyglądają podobnie proszę o pomoc co to za jednostka?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 27, 2012 16:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dokładnie tak jak mówi Kozik. Sam mam dwa Roverki, oba z silnikami 1.6 16v i jest przyjemność z jazdy bo niewiele palą i są dosyć dynamiczne. Poza tym z tego co widzę to kupiłeś MG ZR i chciałeś silnik 1.4? Dla mnie ogólnie jest to trochę śmieszne (bez obrazy dla posiadaczy takowych egzemplarzy), sportowe auto z silnikiem typowo "od kosiarki", nie wiem o czym konstruktorzy myśleli łącząc te dwie rzeczy.
tak silnik miał być do mg zr kupiłem go z padniętym 1.4 chciałem zmienić na ten sam ale jak tak się okazało no to dobrze tylko teraz zastanawiam sie czy i co będę musiał przerobić w mg żeby wszystko działało czy instalacja z 1.4 będzie pasowała wie ktoś coś na ten temat?
nie ma kopułki wiem ze jest to silnik który był produkowany 1999-2004 oznaczenie na silniku mogło by oznaczać ze to 2004 przynajmniej po końcówce ale to tylko domysły (16K4FI 54 331204)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum