Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam,
mam taki oto problem: reflektory przednie strasznie słabo mi świecą.Wymieniłem żarówki na nowe(+30% procent lepsze światło), ustawiłem na stacji i dalej jest fatalnie.
Przypuszczam,że odbłyśniki i szkła są już kiepskie i dlatego słabo świecą.
Czy opłaca się kupić nowe reflektory(zamiennik za 150 zł/szt. - jak z jakością?), bo markowe Hella kosztują ok. 450zł/szt.!!!.
Używki to loteria,pewnie będą gorsze niż moje.
Może opłaca się zregenerować,ale to koszt ok. 90zł/szt. i unieruchomiony samochód na dłuższy czas,demontaż-wysyłka-montaż-ustawienie?
Co myślicie?
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 21, 2011 09:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Pon Lis 21, 2011 13:37
Zamienniki (DEPO) to loteria. Albo będą dobre albo złe. Używki to samo.
Gdybym miał coś ze swoimi robić to albo nówka albo regeneracja, z tym że raczej we własnym zakresie. Rozbiórka nie jest ciężka.
_________________ Był --> Rover 400 1.6 LPG 1999
Jest --> Audi A4 Avant 1.8T LPG 1999
słabo to pojęcie względne
zobacz bo może masz nalot na zewnętrznej części szkła, może masz pryzmat pożółkły a może właśnie odbłyśnik.
Ja również wychodzę z założenia że dobra regeneracja jest lepsza niż niepewna używka czy zamiennik który niewiadomo jak będzie pasował.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Wymieniałem ostatnio reflektory. Kupiłem używki z allegro od 45 i wsadziłem do 420 (po 100zł/szt.) Miały być na 100% sprawne, były prawie sprawne, nie trzymały popychacze od regulacji wysokości. Kilka minut z poxipolem i gotowe. Strumień światła nie ma idealnego kształtu (być może coś kombinowane z angielskich. Nie czepiam się. Świecą ładnie. Mój samochód kosztował 6000 zł w zeszłym roku i nie będę ładował mu świateł za 900zł. Jak sobie wyobrażę za ile mogę sprzedać ten samochód, albo że po prostu jest dość stary i nie wiadomo ile pochodzi, to odchodzę pomału od nadmiernego inwestowania.
Regeneracja to podobny koszt do takich używek, ale chociaż wiadomo, że są odpowiednie i sprawne. Ja akurat nawet nie rozważałem regeneracji, bo moje były ogólnie do bani.
pasowałyby gdybyś zmienił przedni pas, maskę i błotniki
a co do lamp do 400 to różniły się tylko kolorem kierunkowskazów, hb miały pomarańczowe a sedany białe
Witam,
w końcu zakupiłem nowe lampy.Udało mi się dostać oryginały na popularnym serwisie aukcyjnym, sprzedawał dealer BMW z Częstochowy(wietrzenie magazynów ze starych dobrych czasów ). Koszt 200 PLN/szt., lampy to nówki jakie szły na pierwszy montaż(ze wszystkimi naklejkami i hologramem).
Dwie godzinki roboty i Roverek odzyskał blask, a ja w końcu widzę drogę.
Dla zainteresowanych podaje nick sprzedawcy:mazpol1( sporo części do naszych autek sprzedaje, może się komuś coś przyda)
mało atrakcyjna? chyba żartujesz
z tego co ja zrozumiałem to on wyrwał oryginalne po 200zł/szt, normalnie kosztują około 500zł/szt albo lepiej
bizon napisał/a:
do 140 spokojnie szlo znalezc za sztuke
tak ale to DEPO
magik, zobacz co masz napisane na kloszu, tam będzie nazwa producenta i napisz tu, wtedy Ci powiem czy masz faktycznie oryginały czy może zostałeś załadowany wiesz w co
Tak są to oryginały, firma CARELLO. Stare z demontażu też są tej firmy.Co ciekawe nówki są z roku produkcji 99, miesiąca nie pamiętam.Z tyłu reflektora jest hologram Rover.
Depo kosztują 120 - 180 PLN/ szt i tak jak wszyscy piszą jest z nimi różnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum