Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam,
panowie składaja mi do konca silnk, dzis powstal problem, mam do wymiany jakis hydrolement ktory kosztuje ok.50zl lecz hurtownia moze miec to dopiero na czwartek, czy ktos wie co to jest ? wpisuje w allegro hydroelement i nie ma czegos takiego, oto zdjecia:
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 17:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tak na pewno wiem ze to ten , zna ktos moze jakies dokladne dane tego elementu? z gory dziekuje, jutro lece na uczelnie i dziadek szuka mi tego po sz-n, wiec chce znac jak najwiecej by nie kupil zlej czesci
Pomógł: 43 razy Dołączył: 24 Wrz 2007 Posty: 310 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 19:00
Remigiusz, dokładnie to pomiędzy trzonek zaworu a wałek rozrządu , nie masz regulowanych zaworów, więc masz taki popychacz hydrauliczny, który zastępuje dźwigienki zaworowe
Kurcze rozbierałem już ten silnik ale nie mogę tego skojarzyć żebym wyjmował Zobaczę do moich pudelek bo musi gdzieś to być jak rozkręcałem
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 21:55
Remigiusz napisał/a:
Kurcze rozbierałem już ten silnik ale nie mogę tego skojarzyć żebym wyjmował Zobaczę do moich pudelek bo musi gdzieś to być jak rozkręcałem
To jest to co kasuje luz zaworowy abyś nie musiał robić tego ręcznie co 40 tyś. kilometrów.
[ Dodano: Pon Sty 16, 2012 21:55 ]
arczi83 napisał/a:
Numery OE
Marka
85004700
Ajusa
06053
FEBI BILSTEIN
420 0067 10
INA
LGR100340
ROVER
LGR100340L
ROVER
Polecam od razu wywalić z tej listy produkt Ajusa. Jest podłej jakości i zawory potrafią klepać już po 10 000 km.
Kolejna rada. Dobrze jest popychacze montować po conajmniej 24-godzinnej kąpieli w oleju (choć teoretycznie powinny być sprzedawane w opakowaniach w oleju).
INA jest O.K. tylko już niestety niedostępna. Nie wiem jak wygląda dostępność FEBI, ale obawiam się, że może być podobna do INY, to pewnie przepakowana INA.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum