Wysłany: Sob Lut 04, 2012 19:19 [R200] Centralny zamek w klapie bagażnika - nie działa
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam. Problem znany, nie działa centralny w klapie bagażnika. Przyczyną może być oczywiście uszkodzona wiązka ale podejrzewam że zamek załatwiłem sam. Jakieś 1,5 tygodnia umyłem samochód, widocznie nie dość wysuszyłem zamki bo dzisiaj całkiem przymarzł. Po wysuszeniu, przesmarowaniu mogę zamknąć klapę z kluczyka ale centralny nie łapie. Chciałem sprawdzić czy na wtyczkę przychodzi napięcie ale nie wiem gdzie przytknąć miernik.
Nie chce wyciągać wiązki bo wszystko zimne i boję się że te przewody się połamią. Ktoś pomoże?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 04, 2012 19:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
miernik przytknac musisz do masy gdzies i sprawdzic na jednym i na drugim pinie czy sie pojawia napiecie jak bedziesz otwieral zamykal/otwieral, albo jak bys sie za bardzo nudzil mozesz sprobowac rozebrac ktores z drzwi i pozamieniac silowniki
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum