Wysłany: Nie Lut 19, 2012 14:21 [R45] jaka instalacja LPG do 1.8 16V 2004 automat
Typ: T Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2004
Witam, w nadchodzącym tygodniu chciałbym wybrać instalację do swojego Roverka 45. Chciałbym by była to jak najlepsza instalacja rocznik samochodu 2004 silnik 1.8 16V przebieg 77tyś (jeszcze nie potwierdzony ale z nadzieją na niekręcony). Wiem że jest tu wielu użytkowników którzy dbają o swoje samochody dlatego szukam tutaj porady jaką instalację wybrać. Czy ktoś ma doświadczenie z tym silnikiem na gazie ewentualnie co polecacie? Byłem juz u 2 gazowników jutro będzie trzeci ale każdy proponuje co innego wiadomo co kto ma ten chwali chciałbym jednak zasięgnąc porady na forum.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 19, 2012 14:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Lut 19, 2012 22:48
dzieki za odpowiedź, jedną z propozycji jest zestaw Stag 4+ wtrysk Hanna 2000 i reduktor Zavoli, znajomy jeździ na BRC z lubrykacją która z tych opcji jest korzystniejsza?
Wysłany: Pon Lut 20, 2012 20:19
dzięki za opinię w temacie, jutro zadzwonię dopytam o szczegóły montażu, jak ma ktoś jeszcze zdanie w temacię to proszę o opinię każda sugestia mile widziana, ewentualnie na co zwrócić uwagę np może poprosić o zgranie map ustawien instalacji do wglądu? czy coś jeszcze może być uzyteczne w celu weryfikacji montażu?
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Pon Lut 20, 2012 20:22
MarcinMag napisał/a:
dzięki za opinię w temacie, jutro zadzwonię dopytam o szczegóły montażu, jak ma ktoś jeszcze zdanie w temacię to proszę o opinię każda sugestia mile widziana, ewentualnie na co zwrócić uwagę np może poprosić o zgranie map ustawien instalacji do wglądu? czy coś jeszcze może być uzyteczne w celu weryfikacji montażu?
za duzo kombinujesz
ino instalator ma byc sprawdzony i wiedzacy co robi a reszta wyjdzie sama
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 178 Skąd: Wrocław
Wysłany: Pon Lut 20, 2012 21:59
Witam
Ja w Megi 1.6 miałem BRC nie pamiętam jaką dokładnie. Zrobiłem przez 3 lata 90tyś KM+ i generalnie spalanie dobre. Praktycznie nie zwiększone spalanie. Dość szybko się załączał.
Polecam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum