Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam mam takie pytanie kończy mi się sprzęgło dziś po cholowaniu kolegi juz ledwie dojechalem ale pytanie brzmi chce wymienić sam sprzęgło docisk i łożysko oporowe czy ktoś ma mądry sposób na ściągnięcie skrzyni biegów???
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 08, 2012 18:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
to tak rok temu wyciągałem silnik i mechanik skladajacy silnik powiedział że juz sprzęgła prawie nie mam ,ale jezdzilem bo nie mialem kasy na wymiane sprzegla a teraz od jakiegos miesiaca tracił moc a jak ostatnio holowałem kolege to zrobiło się gorzej teraz na jedynce gazuje do 4 tys obrotow a jade 30 km max
Wysłany: Pon Kwi 09, 2012 09:49
Mądry sposób na ściągnięcie skrzyni biegów- ściągnąć skrzynię biegów, wymienić kompletne sprzęgło, przy tej okazji również zdemontować łapę sprzęgła, przeczyścić i nasmarować. Najlepiej jest to zrobić mając kanał, ale i z najazdów jest to zrobienia ( ja tak zwalałem skrzynię ) wyłazi z 3-4cm luzem spod auta
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum