mgf to jest, tylko ktoś sobie przełożył zderzak i przednie światła z MG TFa - są nieco ładniejsze. tylny zderzak oraz progi czy wloty powietrza typowy MGF.
mati1411 - nieprawda. pomierz sobie te samochody... maska błotniki zostają takie same. tylko światła i zderzak przedni.
problemy są takie przy wymianie - koszta. lampy do tfa, europiejskie kosztują ponad 1000 zł i ciężko znaleźć coś taniej - możliwa konieczność nagwintowaniana własną rękę/wywiercenia otworów pod śruby montażowe (nie wiem jak kwestia lokalozacji mocowań.) poza tym te wycięcia mogą być minimalnie za małe albo coś w ten deseń, więc trochę zabawy pilnikiem/flexem/młotkiem i się je założy
[ Dodano: Sob Wrz 24, 2011 22:17 ]
generalnie jakbyś wyciął lampy TFa, w kształt okręgu (odcinając kierunkowskaz) to byś otrzymał lampę MGFa
_________________ Czytanie postów na forum może powodować schorzenia psychiczne i utratę wiary w ludzką inteligencję
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Maj 2011 Posty: 92 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Wrz 25, 2011 22:03
Ja wiem czy ładniejszy... Wg. mnie F ma swój unikalny brytyjski styl, a przód TF jest taki troche oklepany. Zastanawiałem się w sierpniu nad tym czy nie zrobić przodu z TF'a ale gapiłem się w obydwa zdjęcia przez godzine i stwierdziłem że F jest ładnieszy... ale... ale... z takimi światłami jak wersja Trophy czyli czarnymi w środku. Krótki telefon do lakiernika i pomalował mi środek lamp na czarno - efekt idelany
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
temat sie ruszył za jakiś czas ($ pozwolą określić czy niedługo czy bliżej wiosny mój F dostanie przód z TF. Klamka już zapadła. Zgadzam sie z tym że F ma swój urok ale przód z TF odmładza samochód o conajmniej klika latek i akurat wg mnie wygląda duuużo lepiej.
Jeśli ktoś wie jakie można dać halogeny w zderzak (z czegoś innego) bo fabryczne są prawie niedostępne a jak są to strasznie drogie.
_________________ Pompowanie zawieszenia WLKP (Poznań) Info na PW
No i skończyłem. Auto ma nowy przód i efekt mnie zadowala. Dodatkowo tylne lampy zostały wymienione na oryginały (z przymusu).
Było sporo zabawy z pasowaniem montażem lamp ale koniec końców wygląda i świeci dobrze. Generalnie ze względu na ceny części do TF droga zabawa..
Jeszcze mi zostało nowy znaczek założyć
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Maj 2011 Posty: 92 Skąd: Kraków
Wysłany: Pią Lut 10, 2012 20:07
No ładnie Ci to wyszło mi też co chwile po głowie chodził ten pomysł ale przygotowałem sobie takie zdjęcie na którym były dwa identyczne kolory MGF i MG TF z jednakowej perspektywy i doszedłem do wniosku że jednak F jest piękniejszy zwłaszcza z lampami a'la Trophy.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum