Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
hej,
jak w temacie, wymieniam termostat + rurki, chciałbym tez założyć nowe oringi,
wydaje mi się, ze lepiej nowe wsadzić, niż później żałować, ktoś wie gdzie to
można dostać w PL, albo jakiś dobry zamiennik?
Widziałem za na s-part.pl można kupić, ale komplet:
dzięki za namiary, ale chyba się pospieszyłem, termostat z rurkami "dopiero jedzie" i wszystko wskazuje na to, ze tam juz będą oringi, teraz zauważyłem na zdjęciu
jeszcze pytane, przy wymianie termostatu wystarczy zdjąć tylko ten plastikowy kolektor prawda?
są dwie metody: jedna od góry wtedy się ściaga kolektor i rurki kolektora dlatego wymieniać powinno się uszczelke pod kolektorem i uszczelniacze rurek kolektora, jest też druga metoda "przez dziurę" wtedy trzeba wyciągnąć akumulator z obudową i przepustnicę, druga metoda tańsza ale sporo trudniejsza bo ruchu za wiele nie ma
Sporo osób zostawia uszczelniacze jeśli nie są uszkodzone, wymieniają zazwyczaj uszczelki dwie jak na pierwszym linku z allegro, który wkleiłeś, ten drugi, dziwne jakieś są jeśli się zdecydujesz na wymiane uszczelniaczy to 3 zielone oringi MYX100180 i 3 uszczelniacze LWF100090 do poszczególnego nr części możesz dodawać "L" na końcu co oznacza Land Rover i często jest dlatego taniej chociaż część jest identczna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum