Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam wszystkich forumowiczów Jako, że pisałem do użytkownika BONUS, a nie ma żadnego odzewu z jego strony - od dawna się nie logował .... Piszę post. Za jakiś czas planuję wymianę kolektora ssącego w moim R214si, a drugi jaki posiadam jest z MG ZR więc brakuje w nim na pewno gwintu dla czujnika temperatury zasysanego powietrza i tu nasuwa się pytanie - jaki gwint uzyć - zadaję te pytania tylko po to, by być przygotowanym na 100% gdy usiądę pewnej niedzieli przy tej operacji .... Kolejny problem jaki się nasuwa to wężyk podciśnienia - może umieścić go po drugiej stronie, prawej kolektora czyli bliżej przepustnicy - czy da to jakieś lepsze efekty - slyszalem o lepszych efektach podciśnienia z LPG gdy jest bliżej przepustnicy - lepiej reaguje ... I ostatnie pytanie o uszczelkę kolektora ssącego. Czy VICTOR REINZ będzie dobrym wyborem - w sklepie zachwalają tę gumę Cała ta operacja odbędzie się tylko i wyłącznie po to, by now wkrętki gazu były usadzone pod kontem co w starym kolektorze jest tragedią ....
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 17, 2012 21:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wykręć czujnik zmierz średnice gwintu, gwint zwykły metryczny powinien być np jeśli średnica to 14 mm to gwintownik M14, a z podciśnieniem to raczej tak jak jest oryginalnie radze zrobić, reinz to dobra firma którą polecam
Tak wiem, żeby zmierzyć gwint ... ale najpierw muszę nagwintować, a potem brać się za demontaż - autko cały czas jeździ Jeżeli tyle dobrych opini o Reinz'u to kupie taką To podciśnienie dam w oryginalne miejsce
noooo tak muszę znaleźć chwilkę mam nadzieję ze jak kupie REINZ'a uszczeleczkę to nie będę żałował Zawsze jak rozkręcałem kolektor to potem wkładałem starą uszczelke .... - nigdy z nią problemów ... może przez to, że dookoła kanału wodnego dałem sylikonu hehe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum