Wysłany: Pon Lis 28, 2011 12:34 [freelander] światła dzienne
Typ: TD4 Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam. Mam zamiar zamontować światła do jazdy dziennej (okrągłe ) tylko nie mam pomysłu w którym miejscu.
Chyba nie obędzie się bez wiercenia dziury, bo w otworach które są w zderzaku nie pozwalają przepisy. Myślałem aby umieścić je bod lampami (ok 10 cm w dół.), tylko wychodzi na to ,że będą trochę pod kątem( tak jak idzie powierzchnia zderzaka) i nie wiem czy tak może być według przepisów.
Może ktoś z was ma jakiś pomysł z góry dzięki za pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 28, 2011 12:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Lut 17, 2012 22:13 światła dzienne
Ja zamontowałem w środku w reflektorach
Na dole reflektora jest takie miejsce taki pasek szeroki na 2 cm gdzie idealnie pasuje pasek samoprzylepny z led
Jest dość ciężko to zamontować przez otwory żarówek ale da się to zrobić bez rozbierania i wyciągania reflektorów
podłączenie zrobiłem pod zasilanie za przekaźnikiem silnika a tam napięcie znika po około 5 minutach po wyłączeniu auta
Fajny efekt
Pozdrawiam
Tylko czy ta twoja taśma ma odpowiednie oznaczenia R i RL bo jak nie to masz po dowodzie rej Ja zamontowałem okrągłe wywierciłem dziury w zderzaku wygląda jak oryginał.
win32 [Usunięty]
Wysłany: Sob Lut 18, 2012 20:16
"Fajny Efekt" to jedyne co można uzyskać, aczkolwiek i to od gustu zależy
Paski LED nie posiadają homologacji drogowej, lampa LR również nie posiada homologacji na oświetlenie DRL. (co więcej traci homologację w wypadku modyfikacji)
Także pierwsza kontrola policyjna i po dowodzie. O względach bezpieczeństwa podczas jazdy z tym nie wspominając...
Wysłany: Nie Lut 19, 2012 11:17
Emilo ciekawy jestem jak te okrągłe wyglądają pewnie ładnie
Jak byś mógł pokazać jakieś fotki bardzo bym prosił
A co do homologacji i oznaczeń to oczywiście się zgadzam efekt jest a dowodu może nie być
Takie życie
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum