Wysłany: Nie Cze 19, 2011 17:44 [R75] jak podłączyć przedwzmacniacz? może ktoś ma schemat
Witam.
Chciałbym podłączyć wzmacniacz do oryginalnego radia 2DIN, ale z tego co już wyczytałem trzeba najpierw wyciągnąć wyjścia z radia. Mam pytanie czy posiada ktoś jakieś zdjęcia, może ktoś już to robił albo jakiś schemat. Sam tego nie będę robił, ale z schematem elektryk miałby łatwiej. Moje radio jak pisałem jest na 2DIN z nawigacją, ale bez TV.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 19, 2011 17:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po podłączeniu konwertera musiałbym zrezygnować z przednich albo tylnych głośników tak?
Wolałbym żeby wszystkie głośniki grały a wzmacniacz potrzebny mi jest do podłączenia skrzyni basowej, ponieważ przydałby się nieco głębszy basik:)
Po podłączeniu konwertera musiałbym zrezygnować z przednich albo tylnych głośników tak?
Nie koniecznie. Sygnal mozna rozdzielic tak ze np. podepniesz sie pod tylne glosniki, zostawiajac je podlaczone i bedziesz mial z tego sygnal na suba tylko bez kontroli glosnosci z radia. Wiec dobrze by bylo jakby wzmacniacz mial "pilota" czasem szczegolnie mono-wzmacniacze maja taki na kablu. Ja mialem pod tylne glosniki podlaczone dwa takie konwertery (czyli z dwoch kanalow glosnikowych rozdzielone na cztery RCA) i czterokanalowy wzmacniacz. Wszystko gralo oki, ale brakowalo mi basu bo kupilem nie regulowane konwertery i dawaly za male napiecie na RCA, zamowilem pozniej regulowany i bylo oki, ale zaraz przyszla mi stacja 2-din juz z wyjsciami RCA. Brakowalo tez kontroli glosnosci suba bo wszystko bylo zasilane z jednej pary glosnikow. W Twoim przypadku mozesz troche faderem podregulowac. Podlaczasz normalnie rozdzielajac sygnal dwa kable plusowe z konwerterow do jednego plusa glosnikowego itd. Jakosc jesli sluchasz mp3 nie jest ani lepsza ,ani gorsza niz z normalnego RCA .Moze przy CD da sie cos zauwazyc, ale ja nie zauwazylem .
Właśnie o taką radę mi chodziło:) nie mam wyczulonego głosu więc też pewnie nie zauważę różnicy. Poszukam konwertera z regulacją podłączę i dam znać jak to będzie grało. Dzięki.
Ale jakby ktoś miał jakieś zdjęcia czy schemat jak zrobić wyjście na przedwzmacniacz to może zamieścić kiedyś komuś może się przydać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum