Wysłany: Sob Lip 19, 2014 15:10 [Mg zr 160 ] problem
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2004
Witam,
Mój problem polega na tym że, ze 160 KM mam jakieś 60 i dzisiaj zapaliła mi się kontrolka Check Engine.
początkowo myślałem że to wina końcowego tłumika( od naprawy tłumika zaczeło się to wszystko dziać), ale dzisiaj wywaliłem tłumik i żadnej reakcji nie ma. Powinien ryczeć jak j******y ale tak nie ma, chodzi tak samo jak z tłumikiem. Wydaje mi się że ma kłopoty z wyrzuceniem spalin. Po odpięciu filtra powietrza słychać że coś w przepustnicy głośno chodzi.
Auto stopniowo traciło moc na okresie 3 tyg. Na początku obroty wchodziły na 7k, teraz już ciężko jest przekroczyć 4k.
I czy ktoś zna dobrego mechanika w Bielsku-Białej i okolicach?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 19, 2014 15:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdź ustawienie rozrządu, może przeskoczył. Dodatkowo wszystkie kostki do sprawdzenia. Najlepiej to pod kompa podpiąc, będzie wiadomo co za błąd wyskoczył.
_________________ Silniki K-Series-naprawy, modyfikacje- VVC również. info pw.
Ostatnio jechałem do mechanika i nie mogłem przekroczyć 2k obrotów, aż coś strzeliło i moc wróciła:), kontrolka check engine sama mi zgasła po 2 dniach odkąd się sam przepchał.
Ale teraz przy 5k- 6k obrotów znowu go dusi.
Jutro jadę na kompa to napiszę jakie błędy wyskoczyły.
[ Dodano: Czw Lip 24, 2014 17:30 ]
A jednak katalizator się rozsypał i zapychał mi środkowy tłumik przy wyższych obrotach. Teraz tylko go wybebeszyć i śmigać dalej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum