witam,
w swoim rowerku posiadam w półce Hertz dcx690 a w bagażniku skrzynie hertza i mianowicie mój problem polega na tym ze brak basu w aucie jednak jak otworze bagażnik to basu jest aż nadmiar może jakiś bass reflex w polkę ?
może już ktoś przerabiał ten problem w 600- tce proszę o jakieś porady
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 10:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
kolego nie powiem ci ten głośnik mam już trochę czasu ,nie jest to jakiś głośnik no name a skrzynia wyliczona z basera pod ten głośnik także mocy jest dość na pewno , a wystarczy ze mam minimalnie uchyloną klapę bagażnika i bas się niesie jak wściekły po aucie
Wyjmij tylne glosniki, zostaw same maskownice zeby to jakos wygladalo. Taka natura sedana ze jakos ten bas musi miec wejscie do kabiny. Sprawdzilem na wielu autach. Sam mam dwa sedany i z tylnymi glosnikami byloby to samo. Dodatkowo jak tylne glosniki graja w ta sama przestrzen bagaznika co skrzynia to tylko dodatkowa obniza jakosc niskich tonow. Nie ma tanszej opcji. Mozesz miec jeszcze problem z podlaczeniem glosnikow /skrzyni ,pomieszane +/- tak ze rownowaza sie nawzajem. Nawet jesli i tak wiecej basu bedzie z samej skrzyni bez tylnych glosnikow. Pozdr.
wszystko ok ale szkoda mi średnich bo w drzwiach nędza a hertze ładnie grają będzie trzeba pomyśleć o drzwiach i wyjąć tył ale jest to jakaś myśl i za to punkcik
ja u siebie dzis podłaczyłem dopałe i niestety ale tak jak mówi keczu z tylnymi głosnikami była totalna kicha a po wymontowaniu ich z półki dopiero jest efek co prawda buda drzy ale po otwarciu bagaznika to jest dopiero pierdykniecie
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 256 Skąd: Płońsk
Wysłany: Nie Lut 19, 2012 13:16
Ogólnie to jest tak, że jak mamy skrzynie basową to głośniki w półce odpadają. zagłuszają bas. nie musisz ich wyjmować. wystarczy odłączyć. ja tak mam. no i jak nie masz sterowania suba w radiu to ustaw sobie żeby tył grał głosniej. Ja mam 250 RMS i to jest az nadto.
Ja u siebie planowałem zrobienie bass reflexu w tej wnęce gdzie jest podłokietnik i chciałem wygłuszyć bagażnik żeby ten bass się ukierunkował. Kolega w ten sposób zrobił w Peugeocie 406 i efekt był dobry.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum