Wysłany: Pią Sie 26, 2011 08:44 [R200] dziwne zachowanie zegarow
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
witam,
od jakiegos czasu mnie nurtuje pewna kwestia. obrotka lubi sobie czasami spasc do zera podczas jazdy i po chwili wraca do normalnego polozenia... ostatnio nawet jak wsiadalem do auta to byl taki "myk" odpalam, ruszam a obrotka nic po chwili dopiero obroty wskoczyly... silnik byl rozgrzany (istotna informacja ze wzgledu na to co napisze w drugim akapicie)
a drugi problem (niewatpliwie powiazany) to kwestia wskaznika temperatury. czasami ma on tendencje do narastania rowno z obrotomierzem czyli dusze gaz obroty ida w gore wiec temp rowniez pod max leca... odpuszczam gaz to wskaznik temp spada do normalnej pozycji
niewatpliwie jest zwarcie miedzy tymi dwoma przewodami (tak obstawiam) i tutaj moje pytanie na jakim odcinku te przewody ida razem i gdzie moglbym je zlokalizowac pod maska... chce to najpierw sprawdzic by nie pakowac sie odrazu w inny licznik... slucham rowniez ewentualnych innych sugestii mogacych rozwiazac problem
dzieki za zainteresowanie i pozniejsze posty
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 26, 2011 08:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 189 Skąd: Chrzanów
Wysłany: Pią Sie 26, 2011 18:16
heheh ja mialem tak ze wylaczalo mi cala deske rozdzielcza przy wlaczaniu kierunkow.... ale mechanik przy okazji wymiany klockow spryskal tylko przewody jakims srodkiem...chyba bespieczniki pod maska... zrobilo tak jeszcze raz czy dwa i ustalo
tutaj jest niezla dyskoteka... u mnie czasami (zauwazylem to dopiero 3 razy a codziennie jezdze) wskazowka poprostu spadnie jakbys zgasil silnik i po chwili wraca do swojego polozenia... taka pauza trwa ok 2-5sek i potem wszystko ok
co do temperatury to praktycznie za kazdym razem leci ona rowno z obrotka a potem sie normuje i wszystko jest jak byc powinno... uprzedzam pytanie nie ma reguly czy zimny czy cieply silnik...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum