Wysłany: Pią Lut 17, 2012 20:31 [R400] Dziwne stuki z prawej tylnej strony
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Może coś mi dopowiecie w sprawie dziwnego stuku w tyłu, konkretnie z prawej strony. Otóż jak gwałtowniej puszczam sprzęgło to czasami słychać jakieś stuknięcie takie jak metaliczne. Wydech jest z prawej strony. Hmm może butla od gazu się przemieszcza albo coś pod spodem? Nie mam pojęcia...
Ostatnio zmieniony przez mastersik Sob Lut 18, 2012 13:37, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 17, 2012 20:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
hmm wydaje mi się ze wydech w 400 jest z prawej strony jak w 45... ale mogę się mylić
a co do stuku to wyjmij najpierw wszystko z bagażnika , ja po wyjęciu ze swojego 45 odkryłem ze to gaśnica tłucze a nie gumy środkowe stabilizatora tył;p;p;p
Hmm stukanie coraz bardziej się nasila z prawej tylnej strony i czasami z lewej.
Stuka tak za tylnym siedzeniem na wysokości klamki od drzwi. Czytałem na forum, że to może być mocowanie górne amortyzatora. Jeśli to jest to, to czy wystarczy dokręcić czy jak się ma z tym sprawa?
Oraz jakie koszty?
[ Dodano: Pią Lut 24, 2012 09:34 ]
Dodam jeszcze, że pytałem się mechanika i zaproponował również łącznik stabilizatora z tyłu.
łączniki bardzo łatwo sprawdzić. Należy cię położyć na ziemi i złapać ręką za "główkę " łącznika (Są dwie ) a druga osoba nich buja samochód na boki jeśli wyczujesz luz to łącznik do wymiany. ale łącznik stuka jak przejezdzasz przez śpiącego lub po nierównościach.
Hym u mnie też tłucze z prawej strony tak jak u Ciebie i okazało się ze końcówka tłumika mi stuka o tylni zderzak najwyraźniej gumy już go tak dobrze nie trzymają
Hmm dziś byłem na stacji kontroli pojazdów. Sprawdzali mi samochód na szarpakach oraz amortyzatory. Okazało się, że całe tylne zawieszenie jest sprawne. Zapłaciłem 10zł wyjechałem i puka nadal.
Skoro stwierdzili, że wszystko jest sprawne to jeszcze w domu otworzyłem bagażnik i zacząłem szarpać i stukać gdzie się dało i znalazłem takie strzelania w prętach od podnoszenia klapy bagażnika. Podłożyłem kawałki gumy. Jeszcze nie sprawdzałem czy się to uspokoiło.
Co do tłumnika raczej nic nie stuka. Jak ruszam ręką to naprawdę wszystko jest sztywno.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum