Wysłany: Sro Mar 07, 2012 14:58 [R416] Olej w zbiorniczku wyrównawczym Help!
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam, mam problem dopadł mojego roverka 416 HGF i teraz mam problem w jaki sposób i kolejności odkręcić pokrywę zaworów i głowice ?i tak samo z dokręceniem i jakim momentem itp. Na co szczególnie zwrócić uwagę przy wymianie uszczelki ? z góry dziękuje za informacje
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 07, 2012 14:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przeszukałem forum i nic konkretnego nie znalazłem każdy podaje różne wartości dokręcania w rave znalazłem ze powinno być 20Nm a potem 2x180 stopni http://zapodaj.net/896e458315b3.jpg.html
oprawca79 dokręcił inaczej, mocniej i stosując więcej etapów i nigdy nie miał już problemu z uszczelką.
Ja bym lepiej sobie odpuścił te techniki oprawcy79.
Tak odpuszczam jego teorie tak jak w rave piszę 20Nm a potem 2x180 stopni tak będzie dokręcone, pod koniec przyszłego tygodnia dam znać co i jak z samochodem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum