Wysłany: Czw Mar 08, 2012 09:09 [MG ZR] płyn do chłodnicy
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2005
Witam,
szukałem i nie znalazłem: chodzi mi o to jaki płyn wlać do chłodnicy- jaki producent polecacie i ile wejdzie do układu litrów.
Idzie lato a w zbiorniczku pozostało połowa płynu i ten irytujący koreczek w zbiorniczku postukuje:)
Ja rozumiem: spuszczam cały płyn, zalewam płyn do chłodnicy, dolewam do zbiorniczka wyrównawczego , włączam silnik i czekam aż zacznie płynu ubywać w zbiorniczku wyrównawczym- po czym dolewam do zbiorniczka?
i będzie ok?
_________________ Stań przed Królem,pokłoń się Bogom, klęknij przed swoją Kobietą.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 08, 2012 09:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sajgon,
Słabo szukałeś. Poćwicz jeszcze. Artykuł o wymianie płynu masz na stronie Klubowej... Dane techniczne, w których podane są również informacje o ilościach płynów ustrojowych w R, są także dostępne na stronie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum