Wysłany: Czw Mar 08, 2012 23:16 [R600] Podświetlenie licznika
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam. Mam pytanko. Czy wskazówki zegarów w liczniku są podświetlane? W moim Roverku tarcze świecą się na bursztynowo ale nie widać wskazówek, co jest dla mnie dość nieciekawym zjawiskiem. Nie widzę ile jadę, przy jakiej prędkości obrotowej, ile mam paliwa, i jaka jest temperatura. Może mi ktoś powiedzieć o co chodzi??
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 08, 2012 23:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wskazówki podświetlane sa od góry. pochyl się pod kierownice i spójrz na zegary a zobaczysz szybkę przez która pada światło na wskazówki. Musisz je rozebrać. Za podświetlenie służą dwie żarówki T5 w oprawkach
_________________ Na najprostsze rozwiązania najtrudniej wpaść.
Chyba dlatego ten świat jest taki pokręcony.
Bartnik86, tu masz artykuł jakbyś chciał zrobić sobie podświetlane wskazówki.
http://www.roverki.pl/zro...-rover-600.html
Ja o tym myślałem ale jak dla mnie to za dużo roboty do efektu także odpuściłem ale tobie może by się chciało przy okazji to zrobić
widziałem wcześniej ten artykuł ale dziękuję Nie jestem zwolennikiem kombinowania w samochodzie, raczej stawiam na klasykę więc wystarczy mi wymiana żarówek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum