Wysłany: Wto Mar 13, 2012 23:04 [R200 1.4 8v] Klimatyzacja - Sposób montażu sprężarki
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1999
Nie spotkałem się z modelem 8v, w ktorym była klima.
Będę wdzieczny jeśli ktoś posiada taki model o fotki jak rozwiazane jest mocowanie alternatora bo podejrzewam, ze sprezarka klimy jest tam gdzie w 16v.
Z góry dzięki
Pozdrawiam
_________________ Pozdrawiam
7Tomi
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 13, 2012 23:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Skoro blok jest taki sam, jak w 16V więc pewnie cały ten mostek mocujący sprężarkę i alternator będzie pasować. Jedyna różnica, to mocowanie alternatora do głowicy, ale to na dobrą sprawę jedna śruba
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Skoro blok jest taki sam, jak w 16V więc pewnie cały ten mostek mocujący sprężarkę i alternator będzie pasować. Jedyna różnica, to mocowanie alternatora do głowicy, ale to na dobrą sprawę jedna śruba
Teoretycznie tak.
Ale w 8v kolektor zajmuje 2x wiecej miejsca niz ten w 16v. Mam kompletna klime z 16v i chce to wpasowac do 8v tylko brakuje mi schematu mocowania altka i jaki napinacz tam zastosowano.
ja dokładałem klimatyzację oryginalną do swojego roverka... tylko ja właśnie mam 16v ale tam sprężarka idzie w miejsce alternatora a alternator idzie do góry. potrzeba Ci chyba specjalna łapa (choć mogę się mylić i alternator przykręca się do bloku silnika) i to wszystko... pasek dokupujesz większy i śmigasz.
Jutro zobaczę z ciekawości jak to wygląda bo teraz już mi się nie chce wychodzić
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
wwekol miał (ma?) R200 z silnikiem 1.1 8V i na pewno miał dokładaną klimatyzację Diavia. Przesyłał mi nawet fotki spod maski jak montowałem to ustrojstwo u siebie. Niestety, już ich nie mam
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum