Wysłany: Czw Mar 15, 2012 15:24 [r620 Si] Pytanie o skrzynię biegów N2S4 PG1 czy to to samo?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
witam od jakiegoś czasu poszukuję informacji na forum odnośnie skrzyni biegów w moim roverze, hałasują mi łożyska na mechaniźmie różnicowym, wszystkie informacje jakie znalazłem odnoszą się do skrzyni PG1, u mnie na skrzyni napisane jest N2S4 czy to to samo co PG1?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 15, 2012 15:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie to samo.
W R600 skrzynie PG1 były montowane jedynie z silnikami 2.0 SDi oraz 2.0 Ti produkcji ROVER'a.
W Twoim aucie jest silnik i skrzynia biegów HONDY.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
bo mam taki problem, że grzechocze mi coś jak by w skrzyni po przejechaniu kilku km jak sie olej rozgrzeje, w skrzyni jest stan oleju, kolor dobry, chyba ze to środkowe przeguby ? jeśli to skrzynia hondy to raczej nie powinny sie lozyska posypać? przebieg 220tyś. oryginalny.
chyba, że jak się rozgrzeje smar w przegubach to się odzywają, zewnętrzne nowe, łożyska w kołach odpadają napewno. dźwięk słychać po przejechaniu ok 10km przy temp zewnętrznej 10 st c.
nie wiem czy szukać skrzyni drugiej?... czy co robić?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum