Wysłany: Sro Mar 21, 2012 12:53 [R 200] Czy to HGF ?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam
mam problem, wymieniłem silnik w swoim samochodzie na silnik z R 25 (1.4 16V) wiązało się to z konieczności wymiany jednego wałka, silnik był wymontowany z samochodu ,,anglika" z przebiegiem 40 tys. mil w którym nie było widać objawów HGF (płyn i olej czysty) po zamontowaniu w moim samochodzie pojawił się olej w zbiorniczku wyrównawczym, jest on tylko tam, nic nie widać na bagnecie, samochód jest dynamiczny - myślałem że to pozostałości ze starego silnika wszystko wypłukałem i olej pojawił się znowu, olej jest ciemny (nie jak majonez) czy mechanik mógł coś zawalić przy wymianie wałka, lub montażu silnika ?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez SIMON Sro Mar 21, 2012 14:11, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 21, 2012 12:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Silnik wymieniałem z innego powodu niż HGF ale mechenak stwierdził że w starym silniku miałem już jego początki, olej wygląda tak jakby go tam wlać przez wlew zbiorniczka wyrównawczego, tworzy cienką warstwę na całej powierzchni płynu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum