Wysłany: Sob Maj 26, 2012 13:09 [400] Otwory w grodzi
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Pytanie: czy wy tez posiadacie nad pompą absu otwory w grodzi, konkretnie trzy??
Ostatnio co z kims jade to mi steka ze smierdzi, raz olejem, raz paliwem, zdania podzielone. mysle sobie uszczelnie podszybie, zeby wyeliminowac maksymalnie powietrze z komory przy wlocie powietrza do kabiny. patrze a tam 3 otwory, wygladaja na oryginalne, na jednym chyba gwint ale strasznie zjechany wiec nie jestem pewien. i mysle po jaka cholere otwory tuz przy wlocie powietrza??
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 26, 2012 13:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witaj!
Popatrzyłem u siebie i żadnych otwartych otworów w okolicach pompy ABS, zbiorniczka układu chłodzenia nie znalazłem. Jedynie jest jeden, wygląda na fabrycznie zaklejony takim plastikowo - foliowym czarnym kółkiem, tuż nad pompą, trzeba odchylić wygłuszenie żeby zobaczyć. Jakby co, mam fotę.
Wysoko masz wygłuszenie poprowadzone. U mnie jest dużo niżej. Jak widać na zdjęciu, mam dwie takie dziurki zaślepione czymś w rodzaju siliconu/plastiku/gumy.
Trzecia pewnie też gdzieś jest, ale na zdjęciu nie widzę;)
To nie jest odpowiedź na pytanie, ale ja bym się zajął nie szukaniem dziur w grodzi - bo karoseria samochodu i tak nie będzie do końca szczelna - tylko usunięciem przyczyny, może masz jakiś mały wyciek z przewodów paliwowych, albo jakąś nieszczelność wydechu, tudzież może jakieś oleum skapuje na kolektor wydechowy i się przypala (dokładniej popytaj co to za zapach czują Twoi towarzysze podróży)?
Jeżeli układy są szczelne to nic nie powinno śmierdzieć. Sprawdzone info - sam miałem już wyciek z powrotów układu paliwowego, wtedy czuć było paliwo, a ostatnio przepaloną plecionkę wydechu, wtedy wąchałem spaliny na nierozgrzanym silniku. Teraz jest wszystko ok i nic nie śmierdzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum