Wysłany: Pon Mar 05, 2012 18:18 [R25] Jak to jest z oponami i felgami
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 2001
Od razu piszę, że szukałem po necie, nie znalazłem tego, co chciałem. Mam oponki 195/50 R15, chciałbym dokupić do nich alu. I teraz pytanie: czy każde felgi w rozmiarze 15 cali podpasują do tych opon? Czy jest opcja, że opony będą za szerokie / za wąskie na daną felgę? Nie mam o tym zielonego pojęcia, może to laickie pytanie
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 05, 2012 18:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 27 razy Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 562 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: Pon Mar 05, 2012 18:27
Miałem takie oponki na felgach 7,0J I to mi się wydaje górna granica a najwęższe to będą chyba 5,5J też Roverowskie Przy czym jak kupisz oryginalne felgi do Rovera nie będziesz musiał zastanawiać się nad odsadzeniem ET.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kangaroo69 Pon Mar 05, 2012 18:28, w całości zmieniany 1 raz
The Baca. Sam posiadam takie jak pokazałeś te drugie i muszę przyznać, że jak na dość stary model felgi i w dodatku seryjne to one wyglądają rewelacyjnie i śmiało mogę rzec: są ponadczasowe.
PS, te bbsy też nie najgorsze
A jeszcze pytanko odnośnie tych felg BBS. Wie ktoś może jaki otwór centrujący ma ten właśnie model felgi w rozmiarze 15 cali? Czy gdzieś w necie można to znaleźć? Felga taka jak poniżej:
[ Dodano: Sro Mar 14, 2012 15:39 ]
Koledzy, jeszcze raz proszę o pomoc Zakupiłem kilka dni temu felgi. Nie mam pewności czy będą pasowały bez pierścienia centrującego (?) wyczytałem gdzieś na necie, że jest potrzebny. Felga 4x100 6Jx15H2 ET45 R15.
[ Dodano: Sro Mar 14, 2012 18:50 ]
No i już wszystko wiem. Zmierzyłem otwór centrujący nowych felgach. Mają około 57mm. Czyli trzeba pierścienie centrujące dokupić czy podejdzie tak jak jest? Jak trzeba dokupić to które są najlepsze? Aluminiowe, stalowe czy z tworzywa?
Mają około 57mm. Czyli trzeba pierścienie centrujące dokupić
Obawiam się, że nie dostaniesz pierścienia z 57mm na 56,1mm. Za mała różnica wymiarów. Różnica wymiarów między otworem felgi, a piastą musi być większa niż 3mm.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
darox wielkie dzięki pierścienie zamówione, jak przyjdą to wulkanizacja i zakładamy. Jak na razie to koniec moich pytań ale nie wykluczam, że nie będę już o nic pytał
[ Dodano: Pon Mar 19, 2012 13:27 ]
Korzystając z wolnego dnia przymierzyłem felgę i...
Felga nie wchodzi dalej. Myślałem że otwór jest za szeroki, a tu się się okazuje, że za wąski..co można z tym zrobić?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum