Wysłany: Sro Lip 03, 2013 14:21 [Accord 2.0TDi] nie włączająca się sprężarka klimatyzacji :(
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam, mam taki problem w te nasze upalne dni, że nie włącza mi się wgl sprężarka klimatyzacji, przycisk A/C świeci na zielono, ale obroty silnika nie rosna oraz nie słychać zadnego cykania, po otwarciu maski kompresor wgl się nie załączył, sprawdzałem bezpieczniki są ok (te kabinowe) w komorze silnika też mam jakąs puszke ale tam są tylko przekaźniki i kilka bezpieczników nie oznakowanych jako klimatyzacja. Odkryłem mianowicie że po podłączeniu kompresora na ostro, poprzez podanie mu plusa z akuulatora słychać cykanie elektromagnesu ale sprężarka nadal nie startuje, i obroty silnika stoją w miejscu. Cóż może być przyczyną tej sytuacji ?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 03, 2013 14:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No własnie nie wiem jak na przewodzie od klmy nacisne taka kulke (po odkreceniu niebieskiej nakretki) to syknie czyms ale czy jest czynnik pewnosci 100% nie mam
jest kilka czujników, które zabezpieczają pracę klimy. Po pierwsze jedź sprawdxić czynnik. Jak czynnik jest w wystarczającej ilości i układ jest szczelny, to wtedy dopiero szukasz przyczyny w elektryce. Jeśli nie czujesz zwiększenia obrotów silnika, to stawiam jednak, że czynnika jest za mało.
Wysłany: Czw Lip 04, 2013 06:12 Re: [Accord 2.0TDi] nie włączająca się sprężarka klimatyzacj
Techniczny napisał/a:
Witam, mam taki problem w te nasze upalne dni, że nie włącza mi się wgl sprężarka klimatyzacji, przycisk A/C świeci na zielono, ale obroty silnika nie rosna oraz nie słychać zadnego cykania, po otwarciu maski kompresor wgl się nie załączył, sprawdzałem bezpieczniki są ok (te kabinowe) w komorze silnika też mam jakąs puszke ale tam są tylko przekaźniki i kilka bezpieczników nie oznakowanych jako klimatyzacja. Odkryłem mianowicie że po podłączeniu kompresora na ostro, poprzez podanie mu plusa z akuulatora słychać cykanie elektromagnesu ale sprężarka nadal nie startuje, i obroty silnika stoją w miejscu. Cóż może być przyczyną tej sytuacji ?
Jeśli po podaniu plusa cewka załącza elektromagnes a nie ma ssania ani tłoczenia to szukaj dobrej używki albo regenerowanej sprężarki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum