Wysłany: Nie Mar 25, 2012 18:39 [R400 all] Śmierdzi po otworzeniu szyberdachu
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Cześć wszystkim,
Z okazji cieplejszych dni otworzyłem sobie ostatnio szyberdach, no i poczułem zapach stęchlizny/pleśni. Pomimo, że pojeździłem sobie troszkę z otwartym dachem, to smrodek nie zniknął. Teraz zastanawiam się skąd to może taki zapach się wydobywać. Miał (ma) ktoś może podobny problem?
Dla uzupełnienia dodam, że z nawiewów nie śmierdzi (po ogarnięciu problemu klimy i uszczelnieniu podszybia w lato zeszłego roku - swoją drogą to polecam uszczelnianie podszybia wszystkim, którzy mają problem z powracającą szybko wilgocią układu wentylacji), odpływy szyberdachu są drożne i ogólnie problem wilgoci w samochodzie został przeze mnie ogarnięty przed zimą. Obwąchanie okolic szyberdachu też niczego niepokojącego nie wykazało.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 25, 2012 18:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
po zakupie miałem podobny problem.... u mnie przyczyną był zbyt długo nie zmieniany filtr kabinowy. w okolicy nagrzewnicy nagromadziły się jakieś kawałki liści
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum