Wysłany: Wto Mar 27, 2012 20:17 [R75] kontrolka recznego
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam.Kontrolka recznego caly czas swieci po wymianie pompy abs,no i oczywiscie awaria abs.Kiedy jednak wcisne hamulec i z nacisnietym hamulcem odpale samochod kontrolka gasnie,ale kiedy tylko zwolnie pedal hamulca znowu sie zapala.Co to moze byc? Czy pompa zostala zle odpowietrzona?? O co chodzi?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 27, 2012 20:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
moze pompa podciśnienia do serwo szwankuje, u mnie tez zaczyna sie juz cos dziac bo jak załączam silnik to lampka recznego odrazu gasała a teraz aśnie dopiero po paru sekundach, warto sprawdzić wszystkie węzyki ktore idą z pompy podcisnieniowej od serwo no i do zawou sterującego EGRem bo moze któryś sie wypiął lub przetarł
_________________ kupiłem, pojeździłem, popsułem, naprawiłem..... i to wszystko dzięki wam:):)
dzieki za podpowiedz,moze i racja? Posprawdzam i prosze o inne sugestie
[ Dodano: Sro Mar 28, 2012 16:49 ]
Przewod od rozdzielnika serwa do chyba AEG wymienilem,taki cienki 4mm od podcisnienia ,bo troche byl zezyty,ale niestety nic nie pomoglo.Gdzie szukac jeszcze?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum