To jest zapowietrzony układ wspomagania nic strasznego
Odpowietrzamy nastepujaco.
Sprawdzamy płyn w zbiorniku czy jest na max
Wyciągamy czarny korek z zbiorniczka i dolewamy lub robimy dalsza czynność
Kręcimy kierownice w prawa stronę i trzymamy z 10sek na max
Kręcimy kierownice w lewa stronę i trzymamy z 10sek na max
Powtarzamy to z 3 razy
Sprawdzamy płyn w zbiorniku czy jest na max
Wkładamy korek z powrotem
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Wykonałem dziś zabieg. Nie jestem pewien czy mi się tylko wydaje, ale wydaje mi się że teraz wspomaganie lepiej działa. Kierownica lżej chodzi. No i ani razu dziś nie miałem tego zgrzytu.
Jutro znów się pokręcę i sprawdzę ostatecznie.
Zaczeło się od popękanych gum osłaniających drążki kierownicze, potem zaczął płyn uciekać tak szybko, że dolewałem co 2tygodnie.
Wylądowałem w Łodzi w DYNAMICA -> http://maglownica.com/
Została przeprowadzona "profesjonalna" regenracja maglownicy, pochodziła dokładnie 11,5 miesiąca, znów pojawiły się wycieki, pojechałem do Łodzi na naprawę gwarancyjną...
Uprzejmy Pan powiedział mi, że to nie ich wina, że maglownica cieknie, "toż to wina zacierającej się pompy wspomagania!" Rzekł .
Podziękowałem za naprawę i udałem się do PH Jowi, Pan Mariusz wymienił mi na nową, specjalne dla mnie sprowadził z zagranicy.
I od tego czasu mineły 4mc.
Teraz przy skręcie kołami coś piszczy i pojawia się dzwięk z filmu.
Odpowietrzanie układu nic nie daje. Ubytku płynu nie zaobserwowałem.
ja bym na twoim miejscu zakupil jakas uzywana pompe z auto zlomu od samochodu z malym przebiegiem kosztuje gdzies okolo 40 zl i sam ja zmienisz bo jesli maglownica dobra to pompa siada. mi nigdy sie nie zdarzylo kupic uzywki zepsutej maglownice kupilem za 150zl i juz 2 lata jezdze:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum