Pomógł: 7 razy Dołączył: 21 Lut 2012 Posty: 119 Skąd: Radom
Wysłany: Wto Kwi 03, 2012 13:45 [R400] Szarpie na gazie
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam,
Problem takowy - przy gwałtownym dodaniu gazu auto się chwile dławi po czym zaczyna przyśpieszać normalnie. Problem odczuwalny na LPG. Zmienione świece, przewody lecz przebicie jest nadal. Na PB też jest tylko go nie czuć. Podejrzewałem zły skład mieszanki LPG ale skoro przebicie wali na PB i na LPG ? W moim silniku 2.0 16v chyba nie ma kopułki z palcem prawda ? Cewka zapłonowa ? Jakieś pomysły ?
Ogólnie mnie to tam tak bardzo nie przeszkadza ale luba się denerwuje więc trzeba się z tym uporać.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 03, 2012 13:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Skoro zmieniłeś świece i przewody to nie może być tam już żadnego przebicia, chyba że na cewce ale to nie będzie odczuwalne na przewodach. Dopisz jeszcze jaką instalacje gazową masz założoną
Pomógł: 7 razy Dołączył: 21 Lut 2012 Posty: 119 Skąd: Radom
Wysłany: Wto Kwi 03, 2012 19:51
Teżtak myślałem ale przebicie jest. Przewody Boscha, ale mechanik i gaziarz powiedzieli to samo - wszystko robią w Chinach i już się zdarzało że nowe przewody były szrotami.
Co do instalacji w piątek dam znać może coś Wam to podpowie.
kolego ja bym na twoim miejscu wziął te przewody i oddał je na gwarancje i niech ci dadzą dobrze bo mają jakoś wadę ukrytą bo cewka jest na pewno sprawna bo jest elektroniczny zapłon
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum