Wysłany: Sro Mar 28, 2012 16:20 Rover 75 2,5 v6 proszę o opinię
Witam Szanowne Towarzystwo,
proszę o opinie Wasze dotyczące tego modelu i egzemplarza.
Z tego co już udało mi się ustalić a czego nie ma w opisie:
Auto ma 176 tys km
przy 120 był serwis w Szwajcarii, potem przy 165 tys ( ale gdzie to jeszcze mi nie napisał pan sprzedający) serwis w 2011r. Auto sprowadzone w grudniu 2011r.
Koła 16' na zimowych nowych oponach, otarty przedni zderzak, brak spryskiwacza ( jakim cudem?)
Prawdopodobnie jeździ bez zarzutu VIN dostałem i sprawdziłem w Roverkowej wyszukiwarce- wszystko się zgadza- to ten
Zdjęcia - wiem- nie sa najlepsze ale może coś zauważycie bo ja tak sie napaliłem nań, że już trzeźwo nie myślę.
W razie kupna na co zwrócić uwagę?
Pozdrawiam
Nie wiem czemu ale mam wrażenie że lewe tyle koło jest inne(rozmiarowo) niż pozostałe 3 bo to wygląda jak kiełbasa na felgach. Jest inna szerokość opony i profil... tak przynajmniej to wygląda na zdjęciu nr 1.
Fakt jednego spryskiwacza mu brakuje. Są dwie opcje: 1)ktoś urwał i ukradł 2)było bum i tylko jeden udało się uratować
Jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia: Skoro auto ma ksenony to czy czasem w module świateł nie powinno brakować pokrętła od regulacji wysokości świateł? To taka moja teoria. Jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi...
No właśnie- trzeźwe spojrzenie- nawet na opony nie zwróciłem uwagi- wydaje się jakby była przepompowana i ta druga tylna też jakoś kiełbasowata.
VIN pokazuje wersję wyposażenia 7.
co do dzwonu- musiałby chyba zaryć jak dzik w sosnę żeby nie dało się wtryskiwacza odzyskać no ale wszystko możliwe.
ps. właśnie połaziłem na alledrog i wylookałem , że Rovery 75 z xenonami maja tam też reg. wysokości- może to wszystkie mają a może wszystkie z takimi światłami są kombinowane:) ?
ps. nr 2 co w nich sie psuje i czy drogo i trudno to naprawić?
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Czw Mar 29, 2012 06:38
igla napisał/a:
ps. nr 2 co w nich sie psuje i czy drogo i trudno to naprawić?
psuje sie w nich wszystko co w innych autach a jeśli masz troche technicznych zdolności to większość z pomocą forumowiczów sam naprawisz co wyjdzie o wiele taniej biorąc pod uwagę ceny napraw które wykonują "fachowcy" którzy na sam widok R75 czasem mają stawke x2
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
Jeśli naprawię większość za pomocą forumowiczów to zakładam, że to nie silnik sam w sobie:)
Lysy- ja w sobotę chyba sam pojadę do Radomia, co nie znaczy, że go kupie. Zatem jakbyś mógł go pooglądać i wyrazić się o nim jak najmniej pochlebnie to byłbym wdzięczny.
Zastanawiam się czy ten silnik do dobry wybór- ma ktoś taki?
_________________ Niech ryczy z bólu ranny łoś, zwierz zdrów przebiega knieje, Ktoś nie śpi, aby spać mógł k
toś, To są zwyczajne dzieje.
aaaa będziesz we czwartek, piątek.... zakładam, że w sobotę też będzie otwarte chyba, że jajka poniosą święcić- to wiesz co Lysy- proszę Cie byś zajechał do nich o go obejrzał przejechał się - a ja w takim razie w tę sobotę nie pojadę...
[ Dodano: Nie Kwi 01, 2012 08:48 ]
ps. w ramach oszczędności zastanawiam się nad zagazowaniem tego silnika- czy wiecie jak on sobie radzi i czy wielka będzie różnica na gazie??
Taaaaak?
a jak w podpisie, czy jakto sie nazywa, jeden z najlepszych pomagierów ma napisane " jeśli pomogłem naciśnij przycisk" ( parafraza) to też ma dostać warna??
poza tym mój tekst był cyniczny - nie żądam "pomógł" od kogoś kto zajumał mi auto sprzed nosa sępiąc na forum.
Sam pomogłeś kilka razy zatem powinieneś doceniać ten wariant!
Chyba, że tu się dostaje za darmo....
_________________ Niech ryczy z bólu ranny łoś, zwierz zdrów przebiega knieje, Ktoś nie śpi, aby spać mógł k
toś, To są zwyczajne dzieje.
igla, upominając się o "pomógł" w temacie łamiesz regulamin pkt. 11, z racji tego że robisz to w swoim temacie i nikt ci kliknąć nie może to warna tym razem ci daruje ale nie rób tak więcej
zakładając takie tematy musisz się liczyć z tym, że ktoś cię może uprzedzić i kupić te auto, temat nie rezerwuje pokazanych samochodów
powiedziałbym gdzie mam te "pomógł" ale to forum posiadaczy Rovera- ludzi kulturalnych, zasadniczych, honorowych i myślałem do tej pory , że wychwytujących ironię i sarkazm.
Co do tematu to na przyszlosc nie radze wklejac linkow do ciekawych egzemplarzy tylko przeczytac przyklejony temat odnosnie porad przy zakupie 75 i samemu jechac ogladac auto bo to chyba najlepsze wyjscie. Wiekszosc tutaj i tak wrozy z fotek, a z doswiadczenia wiem, ze czesto fotki z ogloszenia niewiele maja wspolnego z rzeczywistoscia
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
igla, najważniejsze to się nie napalać na konkretny model, może to i lepiej może był kombinowany powoli coś znajdziesz potrzeba cierpliwości ja swojego szukałem 6 miesięcy szukając jeździłem po Polsce i same wraki się trafiały...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum