Wysłany: Czw Kwi 05, 2012 14:05 [416 Si] Kontrolka bagażnika nie działa
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1995
Mam następujący problem po otwarciu bagażnika nie zapala się światło ani kontrolka otwarcia bagażnika, szukałem czujnika ale nie mogę znaleść. Proszę o pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 05, 2012 14:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
[ Dodano: Sob Kwi 14, 2012 15:17 ]
nie wiem co z tym zrobić ponieważ nie działa również światło podświetlenia tablicy, myślę że może któryś bezpiecznik, czy trzeba sprawdzać po kolei?
znalazłem jeden przetarty ale nic nie dało a czy do zamka to wchodzi jeden przewód?
[ Dodano: Sob Kwi 14, 2012 19:51 ]
znalazł się i drugi przetarty i kontrolka działa ale światła nadal brak, żarówka jest dobra, znalazłem również tam luźną kostkę z dwoma przewodami może ktoś wie od czego może być?
A bezpiecznik nr 19 sprawdziłeś Masz oświetlenie tyłu i podświetlenie deski rozdzielczej Ten bezpiecznik odpowiada właśnie za:
- oświetlenie tyłu
- podświetlenie tablicy rejestracyjnej
- podświetlenie deski rozdzielczej.
Jeżeli masz podświetlenie deski rozdzielczej i oświetlenie tyłu, to szukaj przerwy na przewodach do oświetlenia tablicy rejestracyjnej.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum