Witam,
Chciałbym zapytać, czy owe felgi będą pasowały do r400 sedan 99r? Trzeba jakieś pierścienie centrujące, czy te co są dołączone do zestawu pasują?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 10, 2012 13:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Posiadam u siebie takie felgi, jak kolega oferujący swoje w tym temacie - 14'', 6J. Obecnie mają założone opony 175/65/R14, które jednak wyraźnie są za wąskie. Zastanawiałem się, czy rozmiar 185mm zapewni już wystarczającą szerokość, aby tylko bieżnik dotykał płaszczyzny drogi, czy też jednak lepiej byłoby wziąć takie o szerokości 195mm?
Ponadto - według tej strony, dozwolone są opony o rozmiarze 185/65/R14, jednakże taki rozmiar nie znajduje się w artykule na Roverkach. Mógłby ktoś się odnieść do tego, czy podany wyżej rozmiar (względnie - 195/60/R14) nie będzie ocierał o nadkole przy skrętach/na wybojach, czy też jednak będzie za duży?
Ja rowniey mam pytanko odnosnie tego zestawu:
http://poznan.gumtree.pl/...QAdIdZ365929939
ET 37 pewnie jeszcze podejdzie ale co do opony 225. czy nie za szeroka?? czy lepiej na tyl czy przod??
Jeśli felgi mają szerokość 7" bądź więcej to raczej nie podejdzie.
Raczej nie podejdzie czy na pewno nie podejdzie? Proszę doprecyzować swoją wypowiedź ponieważ mam zamiar zamontować do Rovera 414 felgi MG 17" 7J 4x100 z oponami 205/45R17
Z tego co liczyłem to średnica koła zwiększy się o jakieś 20mm w porównaniu z oryginalna 185/65R14.
Ja w koncu mam 205/45/16 i 6,5J ET40 i jest jeszcze sporo miejsca wiec wydaje mi sie ze wejda, tym bardziej ze sa od MG. A co do 7J to pewnie bedzie tylko problem przy niskim ET
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum