Wysłany: Sob Kwi 07, 2012 18:15 [Rover 200] nie odpala silnik!!
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1998
Witam, mam pytanie co mogło się stać, że autko nie odpala, rozrusznik kręci iskra na również jest a mimo to kręcę i kręcę i nic z tego... Czy mógł paść czujnik położenia wału czy coś w podobie? Uprzedzam iż nie znam się na mechanice zbytnio. Z góry dzięki za odp. Pozdrwiam
Ostatnio zmieniony przez grzegorz1236 Sob Kwi 07, 2012 22:16, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 07, 2012 18:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Skoro jest iskra to nie czujnik. Może być za słaba iskra, np palec ma przebicie lub przewody zapłonowe. Paliwo dochodzi ?
Ew. przewód od podciśnienia jest dziurawy lub czujnik pod podciśnienia padł. Czujnik temp. silnika do ecu daje inne wartości i jest zbyt uboga mieszanka
ja stawiam na cewkę zapłonową , sam miałem już z 4 razy z nią problemy , a objawiały sie w ten sam sposób , wstaw na próbę jakąś za 10 zł. z poloneza 1,4 GLI albo forda scorpio 2.0 DOHC lub sierry też 2.0 DOHC , wszystkie wyzej wymienione testowałem umnie i działają , jak tylko wstawiłem z rovera orginał tam gdzie powinna być to pojezdziła z 3 miesiace i znów padła , teraz mam z poloneza 1,4 , zamontowaną w innym miejscu , i chodzi jak malina . Tylko na szrocie bierz cewkę z kabelkiem razem tym od cewki do kopólki bo tez rovera nie podpasuje , podpinasz pod cewkę tylko + i - oraz kabel zapłonowy z kopólki i auto odżyje
Paliwo dochodzii, kopułka zmieniana około 2 tyg temu
Spróbuję jakąś ze szrotu od poldka podmienić tak jak radzicie zaraz po świętach. Dzięki za sugestie i pomoc. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum